Εργασία

Κατώτερη του αναμενόμενου η κίνηση στις λαϊκές αγορές

Σωτήρης Ιωαννίδης: Οι προμήθειες στις τράπεζες για τα POS είναι μια ζημιά που δεν θα την περάσουμε στους πελάτες μας

Κατώτερη του αναμενόμενου ήταν η κίνηση που καταγράφηκε στις λαϊκές αγορές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών, Σωτήρης Ιωαννίδης.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των pos, τα οποία θα λειτουργούν πλέον και στις λαϊκές αγορές, υπογραμμίζοντας ότι με τη χρήση τους, λόγω των τραπεζικών προμηθειών, δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, με τη όποια ζημιά να την απορροφούν οι ίδιοι οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών. 

«Θα έλεγα ότι η κίνηση στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Ήταν μία μέτρια κατάσταση…»

«Ο καιρός μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, ιδιαίτερα την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Μας έπιασε βροχή στην Ελευθερούπολη, σε μία ομολογουμένως καλή λαϊκή για εμάς, αλλά δυστυχώς το χάσαμε εκείνο το παζάρι. Την επόμενη μέρα έχει προβλήματα στην Καβάλα με αέρα που θεωρούμε ότι ίσως να επηρέασε τους καταναλωτής στο να κατέβουν στην λαϊκή. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο καιρός όπως έχουμε ξαναπεί είναι και σύμμαχος, αλλά και εχθρός μας. Στην προκειμένη περίπτωση θα έλεγα ότι η κίνηση στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Ήταν μία μέτρια κατάσταση και το ίδιο ακούω και από τους συναδέλφους με τα τρόφιμα. Δεν ήταν κάτι που επηρέασε τα βιοτεχνικά είδη. Δεν θεωρώ ότι αυτές οι γιορτές ήταν κάτι το ιδιαίτερο για εμάς. Είχε μία κίνηση σχετικά ικανοποιητική, αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

«Θα έχουμε μια μεγάλη παύση στην κίνηση ειδικά από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάρτιο…»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Καβάλας τόνισε στη συνέχεια ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αρκετά δύσκολο γι’ αυτούς, σημειώνοντας σχετικά: «Θα έχουμε μια μεγάλη παύση στην κίνηση ειδικά από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάρτιο. Πέφτει και αργά το Πάσχα κι όλα αυτά θα συντελέσουν στο ότι θα έχουμε μια αναδουλειά μεγάλη όπως λέμε. Είναι κάτι που κάθε χρόνο συμβαίνει τέτοια περίοδο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει φέτος μόνο. Πάντα μετά τις γιορτές έχουμε μία σημαντική πτώση στην κίνηση στις λαίκές αγορές». 

«Έχουμε μία παράταση μέχρι 31 Ιανουαρίου να κάνουμε την αίτηση για την παραλαβή του pos και από εκεί και πέρα έχουμε και δύο μήνες προσαρμογής…»

Για το θέμα της εγκατάστασης pos στις λαϊκές αγορές, ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε: «Τρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε και τα pos, να καταθέσουμε τις αιτήσεις, να μιλήσουμε με τις τράπεζες κλπ. Το θέμα των pos είναι πάρα πολύ σοβαρό για εμάς. Δεν είναι κάτι που μας ήρθε απροειδοποίητα. Το περιμέναμε, το συζητάμε εδώ και μήνες. Έχουμε μία παράταση μέχρι 31 Ιανουαρίου να κάνουμε την αίτηση για την παραλαβή του μηχανήματος και από εκεί και πέρα έχουμε και δύο μήνες προσαρμογής, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε το πως θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα, αν μπορέσει να λειτουργήσει τελικά. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο. Σε όλες τις λαϊκές που πηγαίνουμε δεν έχουμε και το καλύτερο διαδίκτυο. Άρα λοιπόν κάποια στιγμές ίσως το μηχάνημα να κολλάει, θα υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον καιρό με τα κρύα, με τη ζέστη. Είναι μία υπαίθρια αγορά και τέτοια προβλήματα έχουμε και με την ταμειακή μηχανή που κάποιες φορές παγώνει η μπαταρία. Ελπίζω να μην έχουμε τόσο μεγάλα προβλήματα με τα pos και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε εύκολα».

«Οι προμήθειες που θα πληρώνουμε στις τράπεζες δεν θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές. Θα είναι μια ζημιά για εμάς που θα την απορροφήσουμε…»

«Eίναι κάτι που είναι στον πνεύμα της εποχής, το βλέπουμε όλοι ότι πολλοί καταναλωτές αγοράζουν με κάρτες. Άρα θεωρώ ότι επειδή πολύς κόσμος ψωνίζει με κάρτα θα δούμε και καταναλωτές που δεν τους είχαμε ξαναδεί στη λαϊκή. Στο άκουσμα και μόνο ότι η λαϊκή αγορά έχει δυνατότητα αγοράς με κάρτα, πιστεύω ότι θα έχουμε λίγο περισσότερο κόσμο. Οι προμήθειες που θα πληρώνουμε στις τράπεζες δεν θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές. Θα είναι μια ζημιά για εμάς που θα την απορροφήσουμε. Δεν πρόκειται να την περάσουμε στους πελάτες μας», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button