Καβάλα

Κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου στη Χρυσούπολη με την χρήση γεωθερμίας

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, υπεγράφη η ένταξη και χρηματοδότηση του ανοικτού κολυμβητηρίου Χρυσούπολης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 6.842.221,75 ευρώ.

Η κατασκευή του θα γίνει σε χώρο 6.448,81 m² έναντι του Δημοτικού Γηπέδου και θα περιλαμβάνει:

  • Ανοικτό κολυμβητήριο που απαρτίζεται από δύο πισίνες εκ των οποίων μία αγωνιστική και μία εκμάθησης και χρήσης από ΑΜΕΑ.
  • Ο υπαίθριος χώρος του κολυμβητήριο θα διαμορφωθεί ως πάρκο αναψυχής με χώρους πρασίνου, πλακόστρωτους διαδρόμους, καθιστικά παγκάκια και άλλο αστικό εξοπλισμό, όπως και θέσεις στάθμευσης.

Ο σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών του Δήμου που αφορούν στην εκγύμναση και αναψυχή των δημοτών, στα προγράμματα άθλησης, στις προπονήσεις και στη διεξαγωγή αγώνων αθλητικών συλλόγων, στην εκμάθηση κολύμβησης για μικρά παιδιά καθώς και στην αποκατάσταση μέσω κινησιοθεραπείας στο νερό για ΑΜΕΑ.

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης δήλωσε:

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για την συνεργασία μας και την συμμετοχή του στην υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης για το μεγάλο αυτό έργο, η οποία έγινε από μέρους της Περιφέρειας. Επίσης για την βοήθεια τους, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους Βουλευτές κ. Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη. Τέλος, καθοριστική ήταν η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα να εγκρίνει ένα εμβληματικό και καινοτόμο έργο, που αποτελεί και το πρώτο βιοκλιματικό κτιριακό αθλητικό έργο στην Ελλάδα με μηδενικούς ρύπους λόγο Γεωθερμίας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που διασφαλίζουν την συνεχή λειτουργία του με μηδενικό λειτουργικό κόστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button