Εργασία

Καλοκαίρι με πολλές απαιτήσεις για την Αστυνομία

Καλοκαίρι με πολλές απαιτήσεις θα είναι το φετινό για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, καθώς αναμένεται μεγάλος αριθμός τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα το βλέμμα θα είναι στραμμένο και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, λόγω της προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά εκατοντάδες άτομα να περάσουν από την Τουρκία τον ποταμό Έβρο.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, αναφέρθηκε στο κατά πόσο ενισχυμένη θα είναι για τη φετινή τουριστική περίοδο η αστυνόμευση στην περιοχή μας, την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε όσον αφορά την οδηγική μας συμπεριφορά για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για το αν είναι πιθανό να δούμε λόγω της αύξησης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών περιπτώσεις καταδιώξεων οχημάτων που πολλές φορές είναι επικίνδυνες και έχουν μοιραία κατάληξη.

«Ενισχύθηκαν με προσωπικό η Θάσος και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», όμως παραμένει το πρόβλημα στην Νέα Πέραμο και την Τούζλα. Άρα είμαστε καλυμμένοι στο ήμισυ των αναγκών μας…»

«Ήδη λαμβάνουμε μηνύματα ότι η χρονιά θα είναι τουριστικά πολύ καλή για την περιοχή μας, συγκρινόμενη με χρονιές προ πανδημίας. Επειδή η περιοχή μας έχει πολλά σημεία που δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών, αναμένεται μεγάλη κίνηση. Αυτό που πρέπει να προσφέρει το ελληνικό κράτος στους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, είναι και το αίσθημα ασφάλειας. Έχουμε την τύχη να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας, έναν βουλευτή Καβάλας, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές, βοήθησαν έγκαιρα σε αυτά που ζητήσαμε την περίοδο του Φεβρουαρίου. Έτσι ενισχύθηκαν με έναν σημαντικό αριθμό προσωπικού η Θάσος και το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Δυστυχώς όμως παραμένει το πρόβλημα στην Νέα Πέραμο και την Τούζλα. Άρα είμαστε καλυμμένοι στο ήμισυ των αναγκών μας, αφού καλύφθηκαν δυο κρίσιμες περιοχές, αλλά άλλες δυο μένουν πιο πίσω», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

«Χρόνο με τον χρόνο οι ανάγκες αυξάνονται αφού γίνονται περισσότεροι οι τουρίστες, άρα και οι δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα»

«Οι περιοχές αυτές, αστυνομικά, χρήζουν προσοχής και είναι ένα θέμα που κι εμείς συνδικαλιστικά το τρέχουμε. Κάθε καλοκαίρι γίνεται ενίσχυση αυτών των περιοχών εσωτερικά, όμως η Καβάλα δεν έχει δυνάμεις να το στηρίξει όλο αυτό σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει ενίσχυση, αλλά δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Υπάρχει αστυνόμευση με τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε., απλά χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Χρόνο με τον χρόνο οι ανάγκες αυξάνονται αφού γίνονται περισσότεροι οι τουρίστες, άρα και οι δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο στους δρόμους μας. Μακάρι να είναι μόνο ως προς την αυξημένη κίνηση κι όχι ως προς τα τροχαία ατυχήματα»

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην επιβεβλημένη ενίσχυση της Τροχαίας, αλλά και στο πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε όλοι μας όταν οδηγούμε, ο κ. Ίμβρος σημείωσε: «Η Τροχαία χρειάζεται δυνάμεις ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αλλά φυσικά δεν μπορεί να είναι και παντού. Απαιτείται από όλους μας συγκέντρωση κατά την οδήγηση. Η διετία της πανδημίας και στον τομέα της οδήγησης μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Αυτό το κλείσιμο ήταν αναμενόμενο να βγει και στην οδήγηση. Ακόμη και μέσα στην πόλη καταγράφουμε τροχαία σε σημεία που δεν περιμέναμε. Κι όμως έγιναν και είχαμε και τραυματισμούς. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο στους δρόμους μας. Μακάρι να είναι μόνο ως προς την αυξημένη κίνηση κι όχι ως προς τα τροχαία ατυχήματα».

«Ανάσα» από την απεμπλοκή της Αστυνομίας από τους ελέγχους για την πανδημία

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην άρση των μέτρων της πανδημίας, την τήρηση των οποίων είχε επωμιστεί η Αστυνομία σε μεγάλο βαθμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτέλους μετά την άρση πολλών περιορισμών για την πανδημία, που συνεχίζονται και μετά την 1η Ιουνίου, έχουν σταματήσει οι έλεγχοι για χρήση μάσκας και οι ομάδες που υπήρχαν γι’ αυτό τον σκοπό ανέστειλαν την λειτουργία του. Ελπίζουμε όλοι να μην επανέλθουν για να μπορούν να χρησιμοποιούνται οι αστυνομικοί εκεί που πρέπει. Δηλαδή στην πρόληψη της εγκληματικότητας, στην Τροχαία και γενικότερα στα σημεία όπου απαιτείται η φυσική μας παρουσία ενόψει καλοκαιριού».

«Ο Έβρος έχει θωρακιστεί αρκετά – Όσο και να προσπαθούμε όμως, όσα περάσματα κι αν κλειστούν, η πιθανότητα να τους δούμε στην περιοχή μας είναι υπαρκτή»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο ανησυχεί από την αύξηση του αριθμού όσων προσπαθούν καθημερινά να περάσουν τον Έβρο κι αν υπάρχει πιθανότητα να δούμε και πάλι στους δρόμους μας καταδιώξεις οχημάτων με λαθρομετανάστες, ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Καθημερινά φαίνεται τις τελευταίες ημέρες στην πράξη ότι έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τον Έβρο. Ελπίζω να βρει η πολιτική ηγεσία τον βηματισμό που πρέπει, διότι η εμπειρία μας από το παρελθόν έχει δείξει ότι πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης της γειτονικής χώρας προς εμάς για να πετύχει πράγματα. Ο Έβρος έχει θωρακιστεί αρκετά. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν σε Ροδόπη και Έβρο. Δυστυχώς όμως τα περάσματα από την ορεινή Ροδόπη όσο και από τον Έβρο, που είναι τεράστιος, συνεχίζουν να υπάρχουν. Είμαστε σε καλύτερη μοίρα κι αυτό φαίνεται και στην περιοχή μας. Δεν έχουμε τις καταδιώξεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια στην Εγνατία Οδό ή μέσα σε οικισμούς. Θεωρώ ότι πλέον είμαστε καλύτερα οργανωμένοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Όταν όμως μιλάμε για 300 άτομα κάθε μέρα που μπορεί να αυξηθούν, τα οποία προσπαθούν να περάσουν τον Έβρο, όσο και να προσπαθούμε, όσα περάσματα κι αν κλειστούν, η πιθανότητα να τους δούμε στην περιοχή μας είναι υπαρκτή. Ελπίζω όχι στην έκταση που το είχαμε ζήσει. Έχουμε κι εμείς εδώ δυνάμεις για το προσφυγικό, κάνουν καλά τη δουλειά τους οι συνάδελφοι, ξέρουν την περιοχή μας και τους δρόμους. Προσέχουμε κι εμείς που προσεγγίζουμε το θέμα γιατί η ανθρώπινη ζωή όποιου κι αν είναι έχει αξία ανεκτίμητη κι αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button