Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές εικόνες στην Καρδίτσα – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τους

Σε μία απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο Θεσσαλικός κάμπος, με την Καρδίτσα να βρίσκεται στο επίκεντρο του καταστροφικού περάσματος της κακοκαιρίας Daniel. Σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των κατοίκων που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, που σε κάποιες περιοχές φτάνει ακόμη και το 1,5 μέτρο. Οι εικόνες από τα χωριά της Καρδίτσας είναι δραματικές και ενδεικτικές της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί.

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών είναι το ενδεχόμενο το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο να διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές. Πυροσβέστες με τις ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της ΕΜΑΚ, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και ο Στρατός, επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί. Έχουν επιστρατευτεί ερπυσρτιοφόρα, βάρκες, Χάμερ και μηχανήματα έργου του Στρατού, ωστόσο, λόγω της κεραυνικής δραστηριότητας δεν επιτρέπεται η είσοδος των εναέριων μέσων στις πλημμυρισμένες περιοχές, όπως ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα αυτή την ώρα παρατηρούνται στον δήμο Παλαμά, όπου πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις τους και θα πρέπει άμεσα να γίνει ο απεγκλωβισμός τους. Κάτοικος της Καρδίτσας περιγράφει στο enikos.gr ότι «ανεβήκαμε στις ταράτσες μας γιατί το σπίτι γέμισε με νερό», ενώ προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος σε πολλά σημεία. «Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που έγινε. Το νερό έφτασε μέσα στα σπίτια μας. Ξεπέρασε το ένα μέτρο. Αναγκαστήκαμε να φτάσουμε στην ταράτσα για να νιώθουμε ασφαλείς γιατί έβρεχε ακατάπαυστα. Δεν ήρθε κανείς να μας βοηθήσει. Βλέπαμε κι άλλους να έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς» τόνισε ο δήμαρχος του Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου. «Σήμερα ο δήμος Παλαμά πέθανε, ο δήμος Παλαμά είναι αβοήθητος. Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο. Οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια, θα έχουμε πνιγμούς. Έχω κάνει κλήσεις παντού, δυστυχώς, κανένας δεν έρχεται», σημείωσε, ο δήμαρχος Παλαμά.

Απέραντο ποτάμι ο Παλαμάς Καρδίτσας – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι, χωρίς ρεύμα και νερό

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι στον Παλαμά, στην Καρδίτσα, η οποία έχει βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας «Daniel» από την Τετάρτη. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λασπούπολη και οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει συνεχώς. Όπως επισημαίνουν κάτοικοι από τις 3 τα ξημερώματα η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική.

Κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας

Κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας

Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και το ύψος του νερού αυξάνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να έχουν «θαφτεί», ενώ σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Στο μεταξύ η περιοχή έχει μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από τα ξημερώματα. Οι πολίτες προσπαθούν μόνοι τους να περισώσουν ό, τι μπορούν από τις περιουσίες τους, ενώ όπως καταγγέλλουν, δεν υπάρχει μέριμνα από τη Δημοτική Αρχή.

Πηγή: nownews.gr

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button