Αθλητικά

Καβάλα: Την Παρασκευή το 4ο Διεθνές Τουρνουά beach rugby

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μυτιληναίου

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 19.00, ξεκινά το 4ο Διεθνές Τουρνουά beach rugby στο Φάληρο (στο σκάκι δίπλα από το κολυμβητήριο). Θα διαρκέσει 3 μέρες, μέχρι την Κυριακή 17 Ιουλίου, από τις 19.00 μέχρι τις 23.00.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι το ήδη γνωστό άθλημα της πόλης, το ράγκμπι, να αποκτήσει καινούργιες συμμετοχές και να ενισχυθεί το πνεύμα του αθλητικού τουρισμού της Καβάλας.

Την άμμο για το τουρνουά, διέθεσε και μετέφερε ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης. Η μεταφορά της άμμου και η απουσία σταθερών εγκαταστάσεων διεξαγωγής του τουρνουά κάθε χρόνο, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε χώρος με κατάλληλη έκταση και ότι η ύπαρξη πολιτών που πηγαίνουν στην παραλία για μπάνιο, αποτελεί τροχοπέδη.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Νίκο Σουλίδη, η διοργάνωση αφορά μεμονωμένα τους ίδιους τους αθλητές, τα ερασιτεχνικά επιτελεία, στο σύνολο των ομάδων που τους ακολουθούν καθώς και τους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν για να συμμετάσχουν. Επίσης τόνισε ότι “Ως “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, ο Δήμος Καβάλας ως Καβάλα, χαιρόμαστε που η πόλη μας μπαίνει ξανά δυναμικά! στον χάρτη των θερινών παγκόσμιων διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού στην μεταCOVID εποχή”

Η ΜΑΚΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΚΜΠΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα δημιουργήθηκε το 1977 η πρώτη ομάδα ράγκμπι στην Ελλάδα με το όνομα “Daltons” από τους γνωστούς ήρωες του κόμικ “Λούκι Λουκ”. Ο πρώτος και τελευταίος τους αγώνας πραγματοποιήθηκε στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Το 2009 ιδρύθηκε η ομάδα beach rugby “Τιτάνες” και από το 2014 ανέλαβε τα ηνία ο έφορος της ομάδας Ράγκμπι του ΑΟΚ, Βαγγέλης Φουντούκος.

Η καλοκαιρινή παραλλαγή του αθλήματος συνδυάζει τα δύο βασικά είδη rugby και φέτος συνενώνει για πρώτη φορά δύο δήμους, τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Νέστου. Το 2022, την τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης, η Καβαλιώτικη ομάδα προσκάλεσε να συμμετέχουν στους αγώνες, γυναικείες και αντρικές ομάδες από το Κόσσοβο, τη Βαυαρία και τη Βουλγαρία. Η κάθε αθλητική ομάδα θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη χορευτική της ομάδα.

Ο ο έφορος του τμήματος Ράγκμπι του ΑΟΚ, Βαγγέλης Φουντούκος, δήλωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί και τουριστικό δρώμενο πέρα από αθλητικό διότι πολλοί επισκέπτες και αθλητές του τουρνουά παρατείνουν την διαμονή τους με σκοπό την γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και πολλοί την επισκέπτονται ξανά στο μέλλον. Αποτελέσματα που δείχνουν την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας μέσα από τον αθλητικές δράσεις της.

Η εκδήλωση γίνεται τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την ίδια την πόλη.

Την συνέντευξη προλόγισε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Οικονομικών Γιάννης Προμούσας, ενώ παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button