Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αλλοδαπή απατεώνισσα

Ήταν μέλος συμμορίας που εξαπατούσε πολίτες με πρόσχημα τροχαία ατυχήματα

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εννέα υποθέσεις απατών εκ των οποίων τέσσερις τετελεσμένες και πέντε απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά τον μήνα Ιούλιο τ.ε. σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ημεδαπών σε περιοχές της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (26-7-2023) το μεσημέρι στην Καβάλα από τους ανωτέρω αστυνομικούς, συνελήφθη μία αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί από τους δράστες εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης αντίστοιχα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, είτε τους υποδείκνυαν συγκεκριμένο σημείο για να αφήσουν τα χρήματα/τιμαλφή, είτε μετέβαιναν στις οικίες τους, προκειμένου να τα παραλάβουν.

Την Τετάρτη (26-7-2023) το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εντόπισαν και συνέλαβαν στην Καβάλα την ανωτέρω αλλοδαπή, η οποία είχε μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο που είχαν υποδείξει οι συνεργοί της σε ημεδαπή παθούσα και παρέλαβε χρήματα και χρυσές λίρες τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 15-7-2023 έως και την 26-7-2023, η δράστιδα ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς της στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη και τον Βόλο, διέπραξαν επιπλέον -4- τετελεσμένες απάτες και -4- απόπειρες απάτης, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 51.000 ευρώ, τιμαλφή και 134 χρυσές λίρες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στην Καβάλα από τους ανωτέρω αστυνομικούς το όχημα που χρησιμοποιούσε η δράστιδα, εντός του οποίου βρέθηκαν,  κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους οι 134 χρυσές λίρες και τα αφαιρεθέντα τιμαλφή.

Τέλος, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ένα κινητό τηλέφωνο, είδη ένδυσης και ιδιόχειρα σημειώματα της δράστιδας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button