Καβάλα

Καβάλα: Οι εθελοντές κτηνίατροι της ΕΔΚΕ στείρωσαν και εμβολίασαν 73 αδέσποτα ζώα

Γιατροί από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023 στην Καβάλα, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Σκοπός της εθελοντικής δράσης ήταν η στείρωση, το τσιπάρισμα και ο εμβολιασμός κατά της λύσσας αδέσποτων ζώων.

Η αποστολή έγινε στο Κτηνιατρείο του κ. Δημήτρη Μαντούδη στον Αμυγδαλεώνα, όπου στειρώθηκαν, τσιπαρίστηκαν και εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας 73 αδέσποτα ζώα (17 σκυλιά και 56 γάτες) 

– Στην αποστολή συμμετείχαν και οι τοπικοί κτηνίατροι, επίσης μέλη της ΕΔΚΕ, Χρύσα Περτσέλη, Σοφία Καρυοφυλλίδου και Μάγδα Κοσμίδου

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, δήλωσε ότι δόθηκε άλλη μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν αρκετές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, με σκοπό τον περιορισμό των ανεπιθύμητων γεννήσεων.

Γνωστοποίησε, δε, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις, θα ακολουθήσουν κι άλλες στειρώσεις.

Τόνισε ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στο τρίπτυχο: Ενημέρωση-Στείρωση-Υιοθεσία, που μέχρι σήμερα έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα», και ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, όσο και τον κτηνίατρο κ. Δημήτρη Μαντούδη, στου οποίου το ιατρείο φιλοξενήθηκε όλη η διήμερη δράση.

Λίγα λόγια για την ΕΔΚΕ

– Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό σωματείο που αποτελείται αποκλειστικά απο ‘Ελληνες εθελοντές κτηνιάτρους.

www.edke.gr

– Η ΕΔΚΕ από το 2013 ως και σήμερα έχει στειρώσει και εμβολιάσει κατά της Λύσσας 6764 αδέσποτα ζώα. 

Επίσης μετά απο κάλεσμα τοπικών αρχών και οργανώσεων για την προστασία των ζώων έσπευσε να περιθάλψει δεκάδες ζώα στις πυρόπληκτες περιοχές το 2018 και το 2021 (Μάτι Αττικής κλπ.)

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button