Καβάλα

Καβάλα: Ξεκινά το 31ο OPEN Διεθνές Τουρνουά Σκάκι

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μυτιληναίου

Ανακοινώθηκε σήμερα η έναρξη του 31ου Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι στην Καβάλα με την συνεργασία του Σκακιστικού Όμιλου, του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Καβάλας.

Συνολικά θα γίνουν 9 γύροι, ο πρώτος θα διεξαχθεί αύριο 26 Ιουλίου και ο τελευταίος, την Τρίτη στις 2 Αυγούστου από τις 10.00 έως τις 15.00. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί διπλός γύρος, το πρωί και το απόγευμα.

Φέτος, η λίστα συμμετεχόντων ανέρχεται στα 260 άτομα, με τα 2/3 να αποτελούν Έλληνες και το 1/3 προέρχεται από 22 συμμετέχουσες χώρες: Βραζιλία, Καναδάς, Ινδία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία και Ελβετία. 40 σκακιστές που θα συμμετάσχουν είναι τιτλούχοι, αριθμός που αναδεικνύει το εύρος του θεσμού.

Προβλήματα όπως ο COVID-19 και η πραγματοποίηση της Εθνικής Ολυμπιάδας σε κοντινές ημερομηνίες με το Τουρνουά μείωσαν την άφιξη πολλών ξένων καθώς και Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος Του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας δήλωσε ότι φέτος, για πρώτη φορά, το τουρνουά στηρίζεται από τη FIDEN, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκάκι η οποία επέλεξε 50 χώρες, ανάμεσά τους και η Καβάλα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμο για την στήριξη των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και ζήτησε να αναλάβει μέτρα για την κάλυψη των αναγκών της διαμονής των τουριστών. Άλλωστε αυτός ο θεσμός προσφέρει μεγάλο τουρισμό και προβολή στην Καβάλα όπως και οι πρωτιές του ομίλου τα τελευταία 18 χρόνια.

Οι βασικοί δημόσιοι χορηγοί είναι ο Δήμος Καβάλας και η Αντιπεριφέρεια Καβάλας οι οποίοι δείχνουν βαθιά αναγνώριση του θεσμού.

Το budget ανέρχεται στα 45 χιλιάδες ευρώ.

Ο Αλέξης Πολίτης μίλησε για την ανάγκη της προβολής τόσο του ίδιου του σκάκι, που θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό άθλημα, όσο και της πόλης. Μάλιστα, πλέον σε συνθήκες COVIDfree.

O Θεόδωρος Μουριάδης ευελπιστεί στην μεγαλύτερη ανάδειξη της Καβάλας -μέσω του τουρνουά- σε όλο το κόσμο. Ένας θεσμός που στηρίζεται από τον Δήμο Καβάλας από το 1980 και κυρίως οικονομικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι θα έρθει σε επαφή με τη Δημωφέλεια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της διαμονής από του χρόνου. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Σταυρούλα Τσολακίδου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button