Καβάλα

Κάλεσμα στους επαγγελματίες της εστίασης να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές ημερίδες

Μάρκος Δέμπας: Θέλουμε να έχουμε σωστά ενημερωμένες επιχειρήσεις

Κάλεσμα στους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, να παρακολουθήσουν τις τρεις ενημερωτικές ημερίδες για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, την Τετάρτη (3/5) στις 19:30 στην Καβάλα (Επιμελητήριο), την Πέμπτη (9/5) στις 10:00 στη Θάσο (Παράρτημα Θάσου) και την Παρασκευή (10/5) στις 19:00 στις Κρηνίδες (Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Φίλιππων), απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας.

«Βλέποντας ότι μπαίνουμε πλέον στην περίοδο που επανεκκινεί ο κλάδος της εστίασης στην περιοχή μας, ειδικά από την 1η Μαΐου και μετά, θελήσαμε να διοργανώσουμε ενημερωτικές ημερίδες με πρακτικές λύσεις, από στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά όταν πηγαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για παράδειγμα σε μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο, τι ακριβώς ελέγχουν και ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει οι επαγγελματίες να προσέξουν», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας.

«Θέλουμε να έχουμε σωστά ενημερωμένες επιχειρήσεις και σωστούς επαγγελματίες προς όφελος των επισκεπτών μας…»

«Άρα στις αρχές Μαΐου θα έχουμε σε εξέλιξη τρεις ημερίδες σε Καβάλα, Θάσο και Κρηνίδες. Αν χρειαστεί ίσως να κάνουμε μια ακόμη στην Κεραμωτή. Προσπαθούμε μέσα από αυτά τα σεμινάρια να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τι ελέγχουν οι μηχανισμοί του κράτους στους συγκεκριμένους χώρους. Τα βήματα αυτά θα είναι εκτυπωμένα σε ένα μικρό φυλλάδιο, που θα το διανείμουμε, αλλά και με email σε καταστήματα για όσους δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτά τα εξειδικευμένα σεμινάρια. Θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον οι επαγγελματίες και να παρακολουθήσουν τις ημερίδες. Θα είναι προς όφελος τους, θα έχουν κέρδος και θα ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν για να αποφεύγουν τα υπέρογκα πρόστιμα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, κάτι που είναι ζητούμενο και για εμάς ως Επιμελητήριο. Θέλουμε να έχουμε σωστά ενημερωμένες επιχειρήσεις και σωστούς επαγγελματίες προς όφελος των επισκεπτών μας», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Οι εισηγητές των ημερίδων του Επιμελητηρίου Καβάλας

Να σημειωθεί ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των υπευθύνων των καταστημάτων (μαζικής εστίασης, λιανικής πώλησης, επιχειρήσεων παρασκευής η/και συσκευασίας, παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος) για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να τηρούνται στα αρχεία της επιχείρησης και να επιδεικνύονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΕΦΕΤ – Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ – Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΣΕΠΕ). Εισηγητές θα είναι οι: Δημήτριος X. Χίζαρης, Επόπτης Δημ. Υγείας  – Υγιεινολόγος Τ.Ε/ Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΦΕΤ/ Τέως Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καβάλας. Νικόλαος Τζιτζιφάκης Διπλωμ. Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός / Τεχνικός Ασφαλείας. Αρίστη Μπαντή, υπεύθυνη της εταιρείας Πνευματικών Δικαιωμάτων περί Μουσικής «Αυτοδιαχείριση».  Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2510 222212 κ. Σ. Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) και κ.  Κ. Δημητριάδης (εσωτ. 24).

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button