Καβάλα

Ισχυρό δίκτυο φορέων για την υποστήριξη της τοπικής αλιείας

Ολοκληρώθηκε το έργο του προγράμματος INTERREG EUROPE με τίτλο «CHERISH – Creating opportunities for regional growth through promoting Cultural HERitage of fiSHing communities in Europe» – Δημιουργώντας ευκαιρίες περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών κοινοτήτων στην Ευρώπη» που είχε ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών κοινοτήτων και παρουσίασε τα αποτελέσματα του σε μια τελική, πανηγυρική εκδήλωση στο Middelburg της Ολλανδίας στις 8-10 Νοεμβρίου 2022, με την συμμετοχή του Δήμου Καβάλας.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου και για τέσσερα μισή χρόνια υλοποιήθηκαν 8 συναντήσεις φορέων εμπλεκομένων με την αλιεία (ενδεικτικά αναφέρονται οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί, το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ, η Αναπτυξιακή Καβάλας, αλιείς, το Ινστιτούτο Αλιευτικής έρευνας, και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου) για την δημιουργία ενός Σχεδίου Δράσης για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών κοινοτήτων της ΑΜΘ.

Το σχέδιο δράσης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου για την Καβάλα έχει ήδη ενσωματωθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου και έχει καταφέρει να επηρεάσει την προγραμματική περίοδο 2020-2024.

Το σημαντικότερο επίτευγμα όμως του έργου είναι το ισχυρό τοπικό δίκτυο φορέων που δημιούργησε, με κοινή συνιστώσα, την υποστήριξη της τοπικής αλιείας!

Πλώρη τώρα για τα καινούργια έργα που θα δώσουν συνέχεια στην πολύ καλή δουλειά που προηγήθηκε και θα ενδυναμώσουν το δίκτυο που έχει δημιουργηθεί.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button