Εργασία

Ικανοποίηση στους ξενοδόχους από την τουριστική κίνηση

Αντώνης Μιτζάλης: Το σύστημα είναι σε μεγάλη πίεση, αλλά θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε φέτος / Συνεχίζουν να είναι καλές οι προοπτικές, θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό διαθέσιμων δωματίων και μέσα στον Αύγουστο στην πόλη της Καβάλας

«Είναι αλήθεια ότι πλέον είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και θα δούμε τις επόμενες 50 ημέρες αυξημένες πληρότητες στα ξενοδοχεία μας».

Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας.

«Το σύστημα είναι σε μεγάλη πίεση, αλλά θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε φέτος. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα ανταποκριθούμε – Ειδικά η πόλη της Καβάλας έχει μεγάλη ποικιλία επισκεπτών. Είναι ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης…»

«Η κίνηση είναι μεγάλη, οι απαιτήσεις πολλές, το σύστημα είναι σε μεγάλη πίεση, αλλά θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε φέτος. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις», τόνισε ακόμη ο κ. Μιτζάλης. 

Όσον αφορά τις εθνικότητες των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας σημείωσε: «Ειδικά η πόλη της Καβάλας έχει μεγάλη ποικιλία επισκεπτών. Είναι ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Πέρα από τους Βαλκάνιους που βλέπουμε καθημερινά, Βούλγαρους και Ρουμάνους, φέτος έχουμε αυξημένο αριθμό επισκεπτών από την Τουρκία. Επίσης έχουμε διεθνή διερχόμενα γκρουπ που ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, ενώ έχουμε και τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τώρα, είτε μέσω κοινωνικού τουρισμού, είτε αυτόνομα και ομαδικά γκρουπ, να επισκέπτονται την πόλη. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όπου η Καβάλα είναι ιδιαίτερα αγαπητή. Και από τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς».

«Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Συνεχίζουν να είναι καλές οι προοπτικές – Θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό διαθέσιμων δωματίων και μέσα στον Αύγουστο στην πόλη της Καβάλας…»

Σε σχέση με τον Αύγουστο και τι περιμένει ο ξενοδοχειακός κόσμος, ο Αντώνης Μιτζάλης σημείωσε: «Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου είναι πάρα πολύ πιεσμένο. Παρ’ όλα αυτά μέσα στην πόλη της Καβάλας, επειδή έχει πολύ διερχόμενο κόσμο, υπάρχει ένα ποσοστό δωματίων, όχι πολύ μεγάλο, το οποίο γεμίζει την τελευταία στιγμή και γι’ αυτό υπάρχει ένα απόθεμα για τον διερχόμενο ταξιδιώτη, ο οποίος κλείνει στην πόρτα του ξενοδοχείου το δωμάτιο, όπως λέμε εμείς».

Τέλος, αναφορικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι από την εικόνα του φετινού καλοκαιριού, ο κ. Μιτζάλης ανέφερε: «Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Είχαμε πει και παλιότερα ότι οι προοπτικές για φέτος ήταν καλές. Συνεχίζουν να είναι καλές οι προοπτικές. Όμως για την περιοχή μας ο ορίζοντας είναι πολύ περιορισμένος κι όχι μακρινός. Βλέποντας κάθε εβδομάδα ή κάθε δεκαπενθήμερο τι γίνεται, αναλόγως προχωράμε».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button