Καβάλα

Ικανοποίηση στον Εμπορικό Σύλλογο από την «Λευκή Νύχτα»

Γιάννης Τσίρλης: Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε / Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις, αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τα αποτελέσματα της «Λευκής Νύχτας», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/5). Μάλιστα όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Τσίρλης, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι στη φετινή «Λευκή Νύχτα», ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά.

Τη μερίδα του λέοντος, σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είχαν τα καταστήματα εστίασης, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα που έκαναν προσφορές, δούλεψαν ικανοποιητικά. Επόμενος στόχος του Ε.Σ.Κ., είναι πλέον η διοργάνωση μιας αντίστοιχης γιορτής με τη «Λευκή Νύχτα», προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση.

«Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο…»

«Κάθε χρόνο ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» είναι μια γιορτή για την τοπική αγορά. Το έχουμε ανάγκη μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, που μας κατέβαλαν ψυχολογικά και οικονομικά. Η φετινή «Λευκή Νύχτα» ήταν απλωμένη, ο κόσμος δεν ήταν συγκεντρωμένος σε ένα μόνο σημείο. Αυτό είναι σωστό, γιατί η αγορά δεν είναι μόνο η οδός Ομονοίας. Όταν γίνεται μια δράση σε επίπεδο Δήμου, δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε ένα σημείο. Όσον αφορά αυτό το κομμάτι, σίγουρα ήταν πιο επιτυχημένη η φετινή «Λευκή Νύχτα» από τις προηγούμενες. Οι δράσεις ήταν ωραίες και ο κόσμος είδαμε ότι ενθουσιάστηκε. Υπάρχει βέβαια περιθώριο βελτίωσης, γιατί πάντα από το καλό υπάρχει και το καλύτερο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Τσίρλης. 

«Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν όντως ο κόσμος ήταν περισσότερος στη φετινή «Λευκή Νύχτα» από αυτές των προηγούμενων ετών, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, απάντησε: «Σύμφωνα με τα μηνύματα από τους φορείς και τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, οι αναφορές είναι ότι ο κόσμος που κατέβηκε στην αγορά ήταν κατά πολύ περισσότερος από τις προηγούμενες χρονιές κι αυτό θεωρώ ότι τα λέει όλα. Στην αγορά βρέθηκαν πολίτες από άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, από όμορες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και αρκετός ξένος κόσμος».

«Τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό…»

Αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα, ο κ. Τσίρλης σημείωσε: «Κατά κόρον τα καταστήματα εστίασης είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», είναι και το λογικό αυτό. Πάντα ο κόσμος καταλήγει σε κάποιο μπαρ, καφέ, εστιατόριο κλπ. Για τα εμπορικά καταστήματα μπορώ να πω ότι όσα έκαναν προσφορές, θεωρώ ότι δούλεψαν πολύ, τουλάχιστον με βάση τα μηνύματα που έχουμε λάβει. Οι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις προσφορές, διότι πλέον δεν υπάρχουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Επίσης οι θερινές εκπτώσεις έχουν πολύ καιρό μέχρι να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου, οπότε οι καταναλωτές έκαναν κάποιες αγορές».

«Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού…»

Σε σχέση με τα σχέδια του Ε.Σ.Κ. για το επόμενο διάστημα, ο Γιάννης Τσίρλης υπογράμμισε: «Ήδη έχουμε πάρει αποφάσεις για παρόμοιες δράσεις με τη «Λευκή Νύχτα», αρχής γενομένης από το τέλος του καλοκαιριού. Η δράση αυτή θα έχει μια πιο τουριστική κατεύθυνση, αποχαιρετώντας την τουριστική περίοδο, στο πλαίσιο και των θερινών εκπτώσεων. Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή γιορτή για την τοπική αγορά, μιας και θα σχετίζεται με προϊόντα της περιοχής μας, με τη γευσιγνωσία κλπ. Γενικότερα μια ακόμη σημαντική προβολή για τον τόπο μας. Επίσης υπάρχει η σκέψη για κάτι αντίστοιχο την περίοδο των Χριστουγέννων. Λίγο μετά την Black Friday και πριν τα Χριστούγεννα. Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν καλά και να υλοποιήσουμε με επιτυχία κι αυτές τις δράσεις».

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής…»

Αναφορικά με τα μηνύματα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. είπε ότι αυτά είναι ήδη πολύ θετικά.

«Η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και μάλιστα νωρίτερα. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα εφεξής, γιατί τα επόμενα αρκετά χρόνια το τουριστικό προϊόν θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Έστω και τώρα να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας και στα πλάνα που θα κάνουμε ως πόλη για να κάνουμε κι εμείς κάτι πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε πάρα πολλούς ξένους επισκέπτες. Το είδαμε και την περίοδο του Πάσχα, παρότι ήταν νωρίς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από νωρίς να ξεκινά για την περιοχή μας η τουριστική περίοδος».

«Θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού..

Τέλος, σε ερώτηση για το πως πιστεύει ότι θα κινηθεί η αγορά μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα αρχίσουν οι θερινές εκπτώσεις, ο Γιάννης Τσίρλης απάντησε: «Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος και γι’ αυτό θέλω να πιστεύω ότι λόγω της τουριστικής περιόδου, αλλά και της κατάργησης των υγειονομικών μέτρων, θα έχουμε μια καλή αγοραστική κίνηση, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, από Ιούνιο μέχρι και το τέλος Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένης και της εκπτωτικής περιόδου. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να μην συμβεί κάποιο γεγονός, όπως αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, που θα ανατρέψει την κατάσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button