Καβάλα

Θ. Χατζηχρήστος: Μας αιφνιδίασε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας

«Όφειλε να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση»

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας μας αιφνιδίασε, μιας και ως πρώτο θέμα της χρονιάς μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, φέρνει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε την περασμένη Δευτέρα (22/1) η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

«Ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν σωστός – Όφειλε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Η αύξηση αυτή είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι αποδεκτό από κανέναν επαγγελματία. Τα τελευταία χρόνια συνεχώς «βομβαρδιζόμαστε» από επιβαρύνσεις και έξοδα. Τα λειτουργικά μας έξοδα έχουν αυξηθεί κατά 40% και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να πληρώσουμε αυτές τις αυξήσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Από εκεί και μετά νομίζω ότι ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν σωστός. Θα έπρεπε να υπάρξει μία συζήτηση, έτσι κι αλλιώς υπήρχε χρονικό περιθώριο, δεν ήταν κάτι που είχε ημερομηνία ότι μέχρι τότε πρέπει να γίνει. Όφειλε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις, να βρεθούν ενδεχομένως λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των εξόδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία της διοίκησης, ότι δεν βγαίνω και για αυτό και τα αυξάνω τα ανταποδοτικά τέλη», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο,Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Ήταν κάτι προαποφασισμένο και δυστυχώς για εμάς αρκετοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επαγγελματίες, δεν τόλμησαν να εκφράσουν μία αντίθετη άποψη…»

«Από εκεί και μετά θα ήταν πολύ πιο εύκολο και για τη διοίκηση, αλλά θα ξέραμε και εμείς ότι έτσι πρέπει να γίνει και να βάλουμε πλάτη. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, μάθαμε ό,τι μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης, κινηθήκαμε γρήγορα και ήμασταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Καταθέσαμε τα επιχειρήματά μας, παρ’ όλα αυτά ήταν κάτι προαποφασισμένο και δυστυχώς για εμάς αρκετοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επαγγελματίες, δεν τόλμησαν να εκφράσουν μία αντίθετη άποψη. Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί δεν είναι ένα μέτρο έτσι κι αλλιώς πού θα είναι η εσαεί, αλλά μέχρι τέλος του χρόνου θα ισχύει. Να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κι ας ελπίσουμε ότι αυτό που ο δήμαρχος ο ίδιος πολλές φορές επανέλαβε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εκείνη τη μέρα ότι θα μειώσει τα τέλη μόλις καταφέρει να κάνει πράγματα που θα επιφέρουν τη μείωση εξόδων. Ας περιμένουμε να περάσει η χρονιά, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα και κατά πόσο θα έπρεπε ή όχι να γίνει αυτή η αύξηση», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Χατζηχρήστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button