Καβάλα

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Το φορολογικό νομοσχέδιο μας πηγαίνει 30 χρόνια πίσω

Για άγρια επίθεση της κυβέρνησης κατά των ελευθέρων επαγγελματιών, μ’ αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο».

«Η λογική λέει ότι τα πράγματα πρέπει να εξελίσσονται κι όχι να πηγαίνουν πίσω. Αυτό το φορολογικό που προτείνει η κυβέρνηση μας πηγαίνει 30 χρόνια πίσω, σε τεκμαρτά εισοδήματα και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι έχει οριζόντια εφαρμογή, κάτι που είναι άδικο για πολλούς επαγγελματίες», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. 

«Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατόν ο εργοδότης να παίρνει λιγότερα από τον εργαζόμενο δεν ευσταθεί, γιατί μπορεί όντως να συμβαίνει…»

«Θα έπρεπε τα ψηφιακά εργαλεία που έχει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η Α.Α.Δ.Ε. τα τελευταία χρόνια, να τα κάνει ακόμη περισσότερα, διαφορετικά θα πρέπει να τα καταργήσει με αυτόν τον νόμο που φέρνει και να μην υφίσταται το mydata, η υποχρεωτικότητα στα pos κλπ. Και εφόσον έχει επιλέξει να κάνει την φορολογία με αυτόν τον τρόπο να έχουμε όλοι ήσυχο το κεφάλι μας και να μην ασχολούμαστε με όλα αυτά. Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατόν ο εργοδότης να παίρνει λιγότερα από τον εργαζόμενο δεν ευσταθεί, γιατί μπορεί όντως να συμβαίνει. Μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, που προέρχονται από δεκαετή οικονομική κρίση, υγειονομική ακολούθως και ενεργειακή κι όλα όσα μας βρήκαν τα τελευταία 15 χρόνια», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Χατζηχρήστος.

«Μας θυμίζουν τις εποχές με τον «νόμο Κατρούγκαλου» και τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες πληρώναμε με βάση τον τζίρο κι αυτό ήταν πολύ άδικο…»

«Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα, είναι πολλοί αυτοί που χρωστάνε σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά από την άλλη βλέπουμε και αύξηση στα έσοδα της κυβέρνησης κάθε τρίμηνο, που σημαίνει ότι κάτι έχει γίνει όσον αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής με τα ψηφιακά εργαλεία. Αυτό που κατά τη γνώμη μας χρειάζεται είναι να υπάρξουν περισσότεροι έλεγχοι και διασταυρώσεις, ώστε να αποφύγουμε τη φοροδιαφυγή. Με τα μέτρα που προτείνονται δεν θα έχουμε κάτι καλύτερο, αλλά μας θυμίζουν τις εποχές με τον «νόμο Κατρούγκαλου» και τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες πληρώναμε με βάση τον τζίρο κι αυτό ήταν πάρα πολύ άδικο», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. 

«Αιφνιδιαστήκαμε όλοι μας, γιατί κανένας δεν μιλούσε για αυτό προεκλογικά…»

«Είναι μια επίθεση από την κυβέρνηση που γίνεται κατά των μικρομεσαίων, την οποία θα χαρακτήριζα άγρια επίθεση. Αιφνιδιαστήκαμε όλοι μας, γιατί κανένας δεν μιλούσε για αυτό προεκλογικά. Όλοι ξέραμε ότι υπήρχε μια σταθερότητα, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα. Τώρα για παράδειγμα κάποιος που ήθελε να επενδύσει στη χώρα μας θα το σκεφτεί ακόμη περισσότερο, γιατί βλέπει ότι δεν υπάρχει μια σταθερή κατάσταση και ένα τέτοιο φορολογικό αποτρέπει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Χατζηχρήστος.

«Περιμένουμε να αρχίσει η διαβούλευση και με πιέσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα Επιμελητήρια να το αποτρέψουμε. Το μέτρο είναι λάθος…»

Τέλος, σε ερώτηση για τι προσδοκούν από εδώ και πέρα οι επαγγελματίες από την κυβέρνηση σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. απάντησε: «Περιμένουμε να κατατεθεί το σχέδιο νόμου, ώστε να αρχίσει η διαβούλευση και με πιέσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα Επιμελητήρια να το αποτρέψουμε. Το μέτρο είναι λάθος, υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις και ελπίζουμε να αλλάξουμε τα μυαλά εκεί στο υπουργείο Οικονομικών και να το δουν με άλλο μάτι».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button