Περιφέρεια

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Πρέπει να δούμε τη διαχείριση των δασών ευρύτερα

Σε αυτά που πρέπει να γίνουν την επόμενη χρονιά, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά πυρκαγιών, όπως αυτή του Νέστου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Το σημαντικότερο είναι να δούμε από τον ερχόμενο Νοέμβριο τι θα κάνουμε για την επόμενη χρονιά. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, το δύσκολο γεωμορφολογικό ανάγλυφο είναι εδώ, γι’ αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση, ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατό περισσότερο παρόμοια δύσκολα περιστατικά», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος. 

«Θα πρέπει να δούμε τη διαχείριση των δασών ευρύτερα, θα πρέπει να δούμε τα όρια της πόλης και των οικισμών, για να μην κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα και τα καμένα δέντρα…»

«Έχουμε πολλές περιπτώσεις, όπως παραδείγματος χάρη τα κλαδιά των πεύκων που φτάνουν μέχρι την αυλή του 5ου Λυκείου, κάτι που το έχω καταγράψει στα πρακτικά των ετών που ήμουν αντιπεριφερειάρχης. Στο Παληό μέσα υπάρχουν πολλά ξερά δέντρα που πρέπει το Δασαρχείο, η Πολεοδομία, η Πολιτική Προστασία να μπουν σε μία διαδικασία συνέργειας και αυτά να κοπούν και να αφαιρεθούν. Θα πρέπει να δούμε τη διαχείριση των δασών ευρύτερα, θα πρέπει να δούμε τα όρια της πόλης και των οικισμών, για να μην κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα και τα καμένα δέντρα και στη ζημιά στο περιβάλλον, αλλά να μπορούμε να είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας, ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πύρινη λαίλαπα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button