Περιφέρεια

Θετικό αποτύπωμα αφήνει ο τουρισμός στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Θανάσης Τσώνης: Όλες οι αγορές που είχαμε στο παρελθόν ενισχύθηκαν, αλλά και οι νέες που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια αύξησαν την επισκεψιμότητα / Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο έχουμε, ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας

Θετικό είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η τουριστική κίνηση που καταγράφηκε το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Τουρισμού, Θανάσης Τσώνης.

«Η γλυκιά γεύση, δυστυχώς για την Περιφέρεια μας, χάθηκε με τις φωτιές που είχαμε στην Π.Ε. Έβρου, όπου η καταστροφή ήταν μεγάλη. Ωστόσο σε γενικότερο πλαίσιο το πρόσημο ήταν θετικό από την τουριστική κίνηση για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσώνης.

«Όλες οι αγορές που είχαμε στο παρελθόν ενισχύθηκαν, αλλά και οι νέες που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια αύξησαν την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας…»

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει μπει, τολμώ να το πω, στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Παρατηρήσαμε και ότι όλες οι αγορές που είχαμε στο παρελθόν ενισχύθηκαν, αλλά και οι νέες που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια αύξησαν την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας και νομίζω ότι έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο, ο οποίος θα ενισχύεται κάθε χρόνο, άνευ φυσικά απροόπτου και κάποιων έκτακτων φαινομένων που δεν τα έχουμε υπολογίσει», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για θέματα Τουρισμού.

«Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο έχουμε, ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, η οποία θέλουμε να έχει τουριστική κίνηση 12 μήνες τον χρόνο…»

Αναφερόμενος στο κομμάτι του προγραμματισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο, ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι αυτή περιλαμβάνει: «Τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις, σε πολλές be to be συναντήσεις σε διάφορες χώρες. Έχουμε προβολή χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας, είτε είναι φυλλάδια, off line και on line διαφήμιση, προβολές σε site του εσωτερικού και του εξωτερικού. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο έχουμε, ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, η οποία θέλουμε να έχει τουριστική κίνηση 12 μήνες τον χρόνο κι όχι μόνο το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι και το ήλιος και θάλασσα. Οπότε στόχος μας κάθε φορά είναι να αναδεικνύουμε και μέρη και συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία θα μας δώσουν κινητικότητα και τους επόμενους μήνες του χρόνου».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button