Εργασία

Θα μπορούσε και καλύτερα η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Η ζημιά των τελευταίων χρόνων, ειδικά με την πανδημία, δεν μπορεί να διορθωθεί με τίποτα / Οι παραλιακές γραμμές φέρνουν ένα ικανοποιητικό κέρδος / Θέμα επιβίωσης η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

«Η επιβατική κίνηση είναι ικανοποιητική, πάμε καλά, αλλά ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δεν είμαστε ικανοποιημένοι στο 100%».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, ο οποίος αναφέρθηκε στην κίνηση που έχει καταγράψει ο μεταφορικός οργανισμός τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

«Ελπίζαμε σε πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, δηλαδή στα νούμερα του 2019, αλλά μέχρι τώρα δεν το έχουμε πετύχει. Μας «στοιχειώνει» το 2019…»

«Γενικότερα λόγω της τουριστικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη, αλλά περιμέναμε το κάτι παραπάνω. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είμαστε λίγο πιο πάνω, αλλά είμαστε κάτω από το 2019. Ελπίζαμε σε πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, δηλαδή στα νούμερα του 2019, αλλά μέχρι τώρα δεν το έχουμε πετύχει. Μας «στοιχειώνει» το 2019, δεν το βλέπω εύκολο να πιάσουμε εκείνα τα νούμερα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Το δρομολόγιο των Αμμολόφων είναι αυτό που έχει την περισσότερη κίνηση…»

Όσον αφορά τα πλέον κερδοφόρα δρομολόγια, είναι εκείνα της παραλιακής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και δη των Αμμολόφων, τα οποία συνεχίζονται κανονικά.

«Το δρομολόγιο των Αμμολόφων είναι αυτό που έχει την περισσότερη κίνηση. Είναι το καλύτερο στα εντός νομού, τα οποία είναι ελλειμματικά γενικότερα. Οι παραλιακές γραμμές φέρνουν ένα ικανοποιητικό κέρδος και γι’ αυτό τα διατηρούμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Πανταζής.

«Γενικότερα η ζημιά που υποστήκαμε τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την πανδημία, δεν μπορεί να διορθωθεί με τίποτα…»

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο δρομολόγιο – ναυαρχίδα για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., Καβάλα – Θεσσαλονίκη, όπου η επιβατική κίνηση είναι μεν αυξημένη, αλλά και πάλι δεν μπορεί να «πιάσει» τα νούμερα του 2019.

Οι καλύτερες ημέρες για το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι Παρασκευή και Κυριακή, με τις πληρότητες στα λεωφορεία να κυμαίνονται κοντά στο 70%.

«Γενικότερα η ζημιά που υποστήκαμε τα τελευταία χρόνια, ειδικά με την πανδημία, δεν μπορεί να διορθωθεί με τίποτα. Θα μας πάρει πολύ χρόνο για να την καλύψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζής.

Θέμα επιβίωσης για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

Τέλος, όσον αφορά το αίτημα που έχει υποβάλει εδώ και έναν χρόνο το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, μετά από 10 χρόνια, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη.

«Είναι κάτι που πρέπει να γίνει, είναι βασικό και θέμα επιβίωσης για εμάς, καθώς τα τελευταία χρόνια όλα έχουν ανέβει, εκτός από τα εισιτήρια. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε και πάλι αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων. Το πετρέλαιο για εμάς είναι το βασικό μας έξοδο. Δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αν δεν υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια», επισήμανε καταληκτικά ο Κώστας Πανταζής.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button