Οικονομία

Θάσος: Ικανοποίηση από τις πληρότητες,”βαρόμετρο” ο Σεπτέμβριος

Καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν πηγαίνουν τα πράγματα για τους ξενοδόχους της Θάσου, καθώς ο στόχος της προσέγγισης των αριθμών του 2019 δεν είναι μόνο εφικτός, αλλά τουλάχιστον για τον Ιούλιο, έχει ξεπεραστεί σχεδόν σε ποσοστό της τάξης του 10%.

Το γεγονός αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ξενοδοχειακού κλάδου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη, να δηλώνει στον ”Ενήμερο”, ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού θα διαμορφώνονται το επόμενο διάστημα σχεδόν στο 100%.

”Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ότι θα είμαστε αρκετά καλύτερα από το 2019. Το σύνολο της χρονιάς όμως θα εξαρτηθεί πολύ από τον Σεπτέμβριο…”

”Τα πράγματα είναι όντως καλά όσον αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις. Αυτό ξεκίνησε για το νησί μας από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Σε σύγκριση με το 2019 η Θάσος είχε για τον Μάιο και τον Ιούνιο μια υστέρηση περίπου 10%, όμως για τον Ιούλιο πιστεύουμε ότι είμαστε σίγουρα πάνω από το 2019, ίσως και 10%, γιατί ο μήνας συνεχίζεται. Και ο Αύγουστος πιστεύουμε ότι θα είναι πάνω από το 2019. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον δείχνει ότι θα είμαστε αρκετά καλύτερα από το 2019. Το σύνολο της χρονιάς όμως θα εξαρτηθεί πολύ από τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός μήνας για την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου”, επισημαίνει σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

”Ακόμη κι αν ”πιάσουμε” ή ξεπεράσουμε το 2019, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλούς λογαριασμούς να πληρώσουμε από τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση από τώρα”

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτό να ”πιαστούν” τα νούμερα της χρονιάς –  ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό που ήταν το 2019, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου απαντά: ”Πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος που βάλαμε από την αρχή της τουριστικής περιόδου, καθώς τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Περιμέναμε να πλησιάσουμε κοντά στα νούμερα του 2019, τώρα όμως φαίνεται ότι ίσως και να τα ξεπεράσουμε. Βέβαια ακόμη κι αν συμβεί αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πολλούς λογαριασμούς να πληρώσουμε από τον Οκτώβριο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση από τώρα”.

Ο μέσος όρος πληρότητας για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία του νησιού πλησιάζει σχεδόν το 100%

Όσον αφορά τις πληρότητες του Ιουνίου στα ξενοδοχεία της Θάσου, προς το τέλος του μήνα έφτασαν κοντά στο 100%, ενώ ο μέσος όρος ήταν κοντά στο 75 με 80%, με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 να διαμορφώνεται στο 90%.

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρασχούδη, ο μέσος όρος πληρότητας για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία του νησιού πλησιάζει σχεδόν το 100%.

Στο ερώτημα για το αν μπορούν να βρεθούν καταλύματα για τους Έλληνες επισκέπτες και δη για τον Αύγουστο, ο Π. Παρασχούδης απαντά: ”Είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάτι αυτή την εποχή. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν καταλύματα σε ξενοδοχεία. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα που ίσως να εξυπηρετήσουν την κατάσταση. Για τα ξενοδοχεία όμως είναι πιο δύσκολο. Στα 5στερα θα βρει κανείς, αλλά αυτά έχουν υψηλότερες τιμές που δεν είναι για το βαλάντιο του Έλληνα”.

Ο κ. Παρασχούδης τονίζει ακόμη ότι ο οδικός τουρισμός καλά κρατεί για το νησί της Θάσου και εκτός από Ρουμανία και Βουλγαρία, φέτος το επισκέπτονται αρκετοί  Σέρβοι και μετά από καιρό και Τούρκοι. Επίσης δεν είναι λίγοι και οι επισκέπτες από την Ουγγαρία που έρχονται στη χώρα μας με τα οχήματά τους. Όσον αφορά τους ”από αέρος” επισκέπτες, εκτός από τη Γερμανία, ανερχόμενη αγορά με ένα καλό μερίδιο είναι και αυτή της Πολωνίας και θα φανεί το επόμενο διάστημα αν θα είναι και φέτος η δεύτερη αγορά (αεροπορικώς) μετά τους Γερμανούς. Θετικό είναι σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη και το ότι ”επέστρεψαν” οι Σκανδιναβοί, λίγοι Τσέχοι και Σλοβάκοι, αλλά και αρκετοί Ιταλοί.

”Η εστίαση έχει αρκετό κόσμο κι αυτό κυρίως οφείλεται στους Ρουμάνους. Αυτοί είναι οι ”μερακλήδες” που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα. Στις ταβέρνες του Θεολόγου το βράδυ δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα!”

 ”Ο κόσμος φαίνεται στο νησί, η εστίαση έχει αρκετό κόσμο κι αυτό κυρίως οφείλεται στους Ρουμάνους. Αυτοί είναι οι ”μερακλήδες” που αφήνουν τα περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα στις ταβέρνες του Θεολόγου το βράδυ δεν βρίσκεις τραπέζι ούτε για δείγμα! Ρουμάνοι που είχαν έλθει παλιότερα στο νησί μας και μετά βρέθηκαν σε άλλους προορισμούς, τώρα επανέρχονται στο νησί γιατί τους αρέσει το νησί, ταιριάζει στο προφίλ τους, έχουμε γνωριστεί καλύτερα κλπ.”, αναφέρει ακόμη στις δηλώσεις του στον ”Ε” ο κ. Παρασχούδης, ενώ για τους Έλληνες σημειώνει: ”Λίγα πράγματα από Έλληνες, δεν εμφανίστηκαν πολλοί. Οι περισσότεροι έχουν κατοικίες εδώ ή φιλοξενούνται”.

”Μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ακόμη περισσότερο, αλλά προς το παρόν αντέχουν και μπορούν να αντεπεξέλθουν…”

Τέλος, όσον αφορά τις υποδομές του νησιού κι αν αυτές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου αναφέρει: ”Περιστασιακά έχουμε κάποια θεματάκια, αλλά γενικότερα η διαχείριση είναι καλή, το ρεύμα κρατάει, το νερό εκτός από πολύ μικρές περιοχές δεν μας δημιουργεί προβλήματα. Το διαδίκτυο έχει ένα θέμα, κάτι αναμενόμενο βέβαια όταν έρχεται πολύς κόσμος. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας ακόμη περισσότερο, αλλά προς το παρόν αντέχουν και μπορούν να αντεπεξέλθουν. Από εδώ και πέρα θα χρειαστούμε κάποια βελτίωση”.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button