Καβάλα

Η Σοφία Τσάκωνα και η Χριστίνα Χατζημιχαήλ στον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας»

Δύο ακόμη υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου. Πρόκειται για την Σοφία Τσάκωνα, φιλόλογο και την Χριστίνα Χατζημιχαήλ, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων:

ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ την Σοφία Τσάκωνα, φιλόλογο.

Η Σοφία Τσάκωνα γεννήθηκε το 1994 στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Δημητριάδη και έχει δύο παιδιά.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τη Σοφία Τσάκωνα για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή της να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ την Χριστίνα Χατζημιχαήλ, Καβαλιώτισσα της Ομογένειας του Εξωτερικού, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Η Χριστίνα Χατζημιχαήλ μεγάλωσε στο κέντρο της Καβάλας, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, και φοίτησε στο 12ο δημοτικό, το 3ο  Γυμνάσιο και το 3ο και 2ο Λύκειο. Η μητέρα της, Κίτσα Χαραλαμπίδου, διετέλεσε καθηγήτρια και γυμνασιάρχης, και ο πατέρας της, Χρήστος Χατζημιχαήλ, ήταν κτηνίατρος και νομοκτηνίατρος. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (Master στην Ιστορία Τέχνης) και έπειτα στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Αρχαιολογία.

Το 2001 άρχισε να διδάσκει Ελληνική Αρχαιολογία και αργότερα Νέα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στην Ουαλία, όπου και συνεχίζει να εργάζεται. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται παράλληλα και ως Ειδικός Αρχαιολόγος, συνεργαζόμενη με Έλληνες και Ελληνίδες ξεναγούς σε Αγγλικές και Αμερικανικές εταιρείες που ειδικεύονται στον Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με μεταφράσεις και επιμέλεια κειμένων και βιβλίων.

Όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό, ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με την Ομογένεια και δραστηριοποιήθηκε σε συλλόγους. Διετέλεσε Πρόεδρος και Γραμματέας των Ελλήνων Φοιτητών στο Κέμπριτζ και για οκτώ χρόνια ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Σχολείου Ουαλίας στο Κάρντιφ.

Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Επίτιμο Διευθυντή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών James Whitley και έχει δύο δίγλωσσες κόρες: την Ισαβέλλα, που είναι φοιτήτρια Κτηνιατρικής, και τη Λίλιαν, που σπουδάζει Γαλλική και Ισπανική Φιλολογία.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά την Χριστίνα Χατζημιχαήλ για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή της να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button