Περιφέρεια

Η πρώτη σύσκεψη της νέας διοίκησης στην Π.Ε. Καβάλας

Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ιεραρχεί τα θέματα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνων ζητημάτων, μεταξύ αυτών και το θέμα των δρομολογίων της ακτοπλοΐας στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου αλλά και σχετικά ζητήματα υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος συγκάλεσε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου σύσκεψη με την παρουσία των Δημάρχων της Π.Ε. Καβάλας/Π.Ε. Θάσου, δηλαδή των δημάρχων Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη. Ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί αλλά απέστειλε γραπτώς τις απόψεις του. Επίσης παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Π. Αρχοντής και Α. Ιωσηφίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί την αρχική προσέγγιση επί των θεμάτων αυτών. Ενώ σημείωσε ότι η αρχική αυτή συζήτηση θα επεκταθεί και με την συμμετοχή και των άλλων εμπλεκομένων φορέων. Για αυτό η συζήτηση ξεκίνησε αρχικά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Όσον αφορά το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ό,τι «θα εξαντλήσουμε τα όρια του νόμου, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση, σε ένα λειτουργικό επίπεδο, το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες και την τουριστική και αναπτυξιακή πορεία του νησιού και της ευρύτερης περιοχής μας». Επίσης πρόσθεσε με έμφαση ό,τι «είναι ανάγκη η λήψη αποφάσεων για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να αγνοεί τους τοπικούς φορείς και οι αποφάσεις να λαμβάνονται αποκλειστικά στην Αθήνα και στον Πειραιά».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button