Καβάλα

Η παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου «έσωσε» την Κυριακή των Βαΐων

Βρέθηκε τελικά λύση στο θέμα που προβλημάτισε έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και δεν ήταν άλλο από την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων (9/4), ημέρα κατά την οποία η αγορά της πόλης θα είναι ανοιχτή.

«Τέλος καλό, όλα καλά. Θορυβηθήκαμε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας για την επικείμενη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που θα γινόταν από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων (9/4) και ώρες που η αγορά θα είναι ανοιχτή! Τη Δευτέρα (3/4) είχαμε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ και βρέθηκε η χρυσή τομή», δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Το ευτύχημα ήταν ότι το μάθαμε εγκαίρως και όχι το πρωί της Κυριακής (9/4) κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα να τρέχουμε και να μη φτάνουμε…»

«Ο Ε.Σ.Κ. πρότεινε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες σε ώρες, οι οποίες δεν επιβαρύνουν την αγορά κι από εκεί και πέρα μας ανακοίνωσαν ότι η διακοπή του ρεύματος θα γίνει την Τετάρτη (5/4) από τις 15.00 μέχρι τις 17.00 και το Σάββατο του Λαζάρου (8/4) από τις 15.00 μέχρι και τις 18.00, προκειμένου να υπογειοποιηθεί το δίκτυο και να δοθεί στον ανάδοχο για να συνεχίσει τις εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη. Η πασχαλινή περίοδος και ιδιαίτερα η Κυριακή των Βαϊων είναι η αφετηρία της δουλειάς που προσδοκούν τα τοπικά καταστήματα, ενόψει της πασχαλινής περιόδου. Δεν μπορούσε εκείνη την Κυριακή, που θα κατεβεί κόσμος και από τις άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας για τις αγορές τους, να μην έχουμε ρεύμα. Τα τελευταία χρόνια, τα pos έχουν μπει στη ζωή μας, οπότε δεν μπορεί μια επιχείρηση να δουλέψει χωρίς ρεύμα, δεν υπάρχουν γενικά οι συνθήκες που θα κάνουν ομαλή τη λειτουργία της αγοράς. Το ευτύχημα ήταν ότι το μάθαμε εγκαίρως και όχι το πρωί της Κυριακής (9/4) κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα να τρέχουμε και να μη φτάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Η κίνηση γενικά είναι πολύ υποτονική αυτήν την περίοδο – Το Πάσχα βέβαια με κάποια δώρα και επιδόματα περιμένουμε κάτι καλύτερο να γίνει…»

Τέλος, γενικότερα για την κίνηση στην αγορά, αλλά και τις προσδοκίες για την πασχαλινή περίοδο, ο κ. Κελγιώργης τόνισε: «Η κίνηση γενικά είναι πολύ υποτονική αυτήν την περίοδο. Ο Μάρτιος δεν ήταν καθόλου καλός μήνας. Ίσως ο κόσμος περιμένει το Πάσχα. Το ζήτημα είναι ότι λείπουν χρήματα από τους καταναλωτές. Η ακρίβεια καλά κρατεί. Τα της αγοράς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, προηγούνται τα τρόφιμα, οι λογαριασμοί κλπ. Οπότε τα χρήματα που μένουν είναι ελάχιστα για την αγορά. Το Πάσχα βέβαια με κάποια δώρα και επιδόματα περιμένουμε κάτι καλύτερο να γίνει. Υπάρχει μερίδα συναδέλφων που δουλεύει με τα πασχαλινά είδη, όπως τα δώρα για τα βαφτιστήρια και λαμπάδες. Ακόμη και τα καταστήματα ρούχων προσδοκούν να αλλάξει λίγο η διάθεση του κόσμου με τα ανοιξιάτικα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είναι σύμμαχος μας ο καιρός. Ας ελπίσουμε να αλλάξει το επόμενο διάστημα και να δούμε στο τέλος της πασχαλινής περιόδου ότι η αγορά κάτι έκανε».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button