Πολιτισμός

Η Καβάλα επίκεντρο της διεθνούς περιηγητικής συνάντησης μοτοσυκλετιστών

Με επίκεντρο την Καβάλα και με περιηγήσεις σε Αν. Μακεδονία και Θράκη, θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022 η διεθνής ταξιδιωτική & περιηγητική συνάντηση μοτοσυκλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετισμού (F.I.M.). https://www.fim-moto.com/

Πρόκειται για μια διοργάνωση με παγκόσμια προβολή που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η παγκόσμια γιορτή του περιηγητικού μοτοσυκλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές και μοτοσυκλετίστριες από ολόκληρη την υφήλιο, που στόχο έχει την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μοτοσικλετιστών, και που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους τουριστικού, ιστορικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού και γεωφυσικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, η συμμετοχή στο Mototour of Nations, προσμετράται στην Ατομική και Ομαδική βαθμολόγηση του Παγκοσμίου Τουριστικού Κυπέλλου.

Άλπεις, San Remo, Monte Carlo, Porto, Aman, Τυνησία, Κουσάντασι είναι περιοχές που έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν, ενώ το 2017 η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία της Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε.) το διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία στην Ήπειρο, συγκεντρώνοντας

258 συμμετοχές από τρείς ηπείρους και είκοσι χώρες, και αποσπώντας κολακευτικά σχόλια τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από την ίδια την F.I. M..

Το FIM-Mototour of Nations 2022 είναι η πέμπτη από μια σειρά διεθνών μοτοσυκλετιστικών εκδηλώσεων που έχει με επιτυχία διοργανώσει η ΜΟΤ.Ο.Ε. στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν:

· Το 22ο Ευρωπαϊκό συνέδριο της F.I.M. – σε ταυτόχρονη διεξαγωγή με το 10ο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας που έγιναν (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Καβάλα από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2016.

· Το Mototour of Nations 2017 στην Ήπειρο

· Το FIM – Europe Club Experience το 2018

· Το 39ο FIM – Motocamp το 2019 στην Δυτική Μακεδονία

και που είχαν σαν αποτέλεσμα την παγκόσμια προβολή όμορφων αλλά λιγότερο προβεβλημένων περιοχών της πατρίδας μας σε ένα ευρύ, καθαρά ταξιδιωτικό κοινό.

Ξεκινώντας από το Lucy Hotel όπου και θα διαμένουν, και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των ειδικά εκπαιδευμένων οδηγών & συνοδών της ΜΟΤ.Ο.Ε., οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπου και θα επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αμέτρητες ομορφιές της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την εντυπωσιακή «Παρέλαση των Εθνών» στην Καβάλα και θα ακολουθήσει η τελετή λήξης με το επίσημο Gala Dinner και την τελετή απονομών και διακρίσεων.

Πρόθεση της MOT.O.E. είναι, μέσω της συμμετοχής των εκπροσώπων της στα υψηλότερα κλιμάκια της F.I.M., η ανάληψη διεθνών εκδηλώσεων υψηλής προβολής, κάνοντας έτσι γνωστή την “άγνωστη” Ελλάδα, σε ένα διαφορετικό, υψηλού επιπέδου κοινό, προβάλλοντας άγνωστες σε αυτό γωνιές της πατρίδας μας.

Για την ΜΟΤ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος Ο Έφορος Τουρισμού

Στέλιος Κορέλης Παναγιώτης Καλαϊτζής

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button