Θάσος

Η Θάσος δεν είναι ακριβός τουριστικός προορισμός

Πάρης Παρασχούδης: Το λειτουργικό κόστος των μονάδων φιλοξενίας έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2019 τουλάχιστον 50% / Η σχέση ποιότητας – τιμής πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όχι στις τιμές που θα θέλαμε εμείς

«Η Θάσος δεν είναι ένας ακριβός προορισμός. Μπορεί να υπάρχουν μικρές εξαιρέσεις με κάποια ακριβά καταστήματα εστίασης ή καταλύματα, αλλά αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι ο μέσος όρος και αυτός στο νησί μας δεν είναι ακριβός».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά ότι «αν σκεφτούμε ότι το λειτουργικό κόστος των μονάδων φιλοξενίας έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2019 τουλάχιστον 50% και οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί, τουλάχιστον στις οργανωμένες δομές, όπως είναι τα ξενοδοχεία καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε ένας ακριβός προορισμός».

«Η σχέση ποιότητας – τιμής πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όχι στις τιμές που θα θέλαμε εμείς…»

Ο Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ακόμη ότι το κόστος έχει επιβαρύνει κυρίως τις επιχειρήσεις.

«Εμείς που δουλεύουμε σε ένα διεθνές περιβάλλον, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τις τιμές, διότι ο πελάτης συγκρίνει τις δικές μας τιμές με αυτές από έναν άλλο προορισμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οπότε η σχέση ποιότητας – τιμής πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και όχι στις τιμές που θα θέλαμε εμείς», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου. Αναφορικά με το πως πηγαίνει η τουριστική κίνηση στο νησί, ο Π. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Το πόσο ευχαριστημένος είναι κάποιος, εξαρτάται από τις προσδοκίες που έχει. Εκεί στον Μάρτιο δημιουργήθηκαν τεράστιες προσδοκίες ότι θα βουλιάξουμε και βάλαμε «σωσίβια» γύρω γύρω στη Θάσο για να μη βουλιάξουμε! Φυσικά δεν είναι έτσι η πραγματικότητα γιατί ξέραμε ότι όλη αυτή η κατάσταση, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, οι πληθωριστικές τάσεις που υπάρχουν, τα ακριβά εισιτήρια θα μείωναν την αγοραστική δύναμη των πελατών μας. Οπότε είναι επόμενο αν δεν έχεις αρκετά να μην μπορείς να πας διακοπές Είναι λογικό και επόμενο», δήλωσε σχετικά. 

«Όλοι περιμένουν μαζική κάθοδο των Ρουμάνων – Όσον αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε πάρα πολύ κόσμο και εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης όλου αυτού του κόσμου, ο οποίος πέφτει μαζεμένος…»

«Ωστόσο τα ξενοδοχεία έχουν πολύ καλές πληρότητες αυτή τη στιγμή και όλοι περιμένουν τη μαζική κάθοδο, αυτή των Ρουμάνων, γιατί εκεί έχει δοθεί από τα μικρά καταλύματα η προτεραιότητα. Αυτή ξεκίνησε λίγο αργότερα για πολλούς λόγους, την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι πάμε καλά. Πέρσι είχαμε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα γιατί ο κόσμος είχε όρεξη να φύγει από το σπίτι. Είχε και χρήματα περισσότερα χρήματα, είχε κάνει οικονομία λόγω της πανδημίας, τώρα μπαίνουμε σε κανονικότητα προ της πανδημίας εποχής. Όσον αφορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε πάρα πολύ κόσμο και εκεί έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης όλου αυτού του κόσμου, ο οποίος πέφτει μαζεμένος. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και να το καταφέρουμε, είναι να διαχειριστούμε τις ροές, ώστε να μην έρχονται όλοι Αύγουστο, αλλά να τους απλώσουμε στο διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Χωρίς αεροπλάνα δεν γίνεται αυτό. Ο οδικός τουρισμός είναι σαν τους Έλληνες που έρχονταν παλιά Ιούλιο και Αύγουστο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε πτήσεις στο αεροδρόμιο μας. Χωρίς πτήσεις δεν μπορούμε να απλώσουμε τον τουρισμό. Φέτος είδαμε σχετικά τον Μάιο ότι το αεροδρόμιο πήγε λίγο καλύτερα από πέρυσι αυτό είναι θετικό, αλλά θέλει συλλογική προσπάθεια για να αναδείξουμε το αεροδρόμιο και να φέρουμε περισσότερες πτήσεις». 

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button