Καβάλα

Η Ευρώπη παρά τις ατέλειές της είναι ένας μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ζωής

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου παρουσία τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών από τα κόμματα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, με θέμα την ενημέρωση προς τους Εργαζόμενους του Νομού Καβάλας για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 09-06-2024.

            Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Μουρατίδης Γεώργιος στον χαιρετισμό του προς τους Εργαζόμενους του Ν. Καβάλας και στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές  ευχήθηκε καλή επιτυχία και έθεσε αξονικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι σχετικά με τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την ακρίβεια που βιώνουν και την ανησυχία τους για το αύριο που αντιμετωπίζουν στην ασφάλεια της εργασίας και ζήτησε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να πάρουν θέση σ’ αυτά.   Επίσης γνώρισε προς όλους το όραμα του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος  που εδράζεται σε μια κοινότητα λαών και εθνών όπου ο καθένας θα είναι ελεύθερος να ζει ΕΙΡΗΝΙΚΑ και να εργάζεται χωρίς τον φόβο της φτώχειας και της ανασφάλειας, της έλλειψης σεβασμού, των διακρίσεων, της βίας του πολέμου ή της καταπίεσης. Κάλεσε όλα τα κόμματα να σεβαστούν αυτό το όραμα.

            Οι ομιλητές εμπεριστατωμένα παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων τους φροντίζοντας αναλυτικά να γίνουν κατανοητές από τους παρευρισκόμενους Εργαζόμενους.  Μίλησαν για την προσπάθεια ανάσχεσης της Ακροδεξιάς, για την κλιματική πολιτική, την μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης .  Μίλησαν επίσης για τις περιφερειακές ανισότητες και τις δημοσιονομικές ακαμψίες που κρατούν την Ευρώπη καθηλωμένη και για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που είναι απαραίτητη. Συμφώνησαν όλοι στις απόψεις τους πως η Ευρώπη παρά τις ατέλειές της είναι ένας μοναδικός δημοκρατικός τρόπος ζωής για όλους μας.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν απαντήσεις από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button