Οικονομία

Η ελληνική οικονομία θα πάει ακόμη καλύτερα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο περιθώριο / Αυτό που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια / Δεν είναι εύκολο σε μία ελεύθερη οικονομία να ανακόψεις την άνοδο των τιμών

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική Οικονομία θα τα πάει ακόμη καλύτερα το 2024, παρά τις δραματικές γεωπολιτικές εξελίξεις και την ακρίβεια που επιμένει, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο φοροτέχνης – λογιστής, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Ειδικότερα, πέραν της ακρίβειας, ο κ. Κλειτσιώτης αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας, αλλά και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις μετά από πολλά χρόνια.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο περιθώριο. Έχουμε πραγματικά άνοδο της ελληνικής οικονομίας…»

«Είμαι αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα θα πάει ακόμη καλύτερα. Η άνοδος του Τουρισμού κυρίως είναι αυτή που βοηθάει τη χώρα μας και ειδικά εδώ την περιοχή μας. Ακόμη και τώρα έχουμε ξένο κόσμο και τα μηνύματα για το 2024 είναι πολύ θετικά. Νομίζω ότι θα τα πάμε ακόμα καλύτερα. Παράλληλα, είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε ευχάριστες ειδήσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η χώρα μας ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο περιθώριο. Έχουμε πραγματικά άνοδο της ελληνικής Οικονομίας», επισήμανε σχετικά ο κ. Κλειτσιώτης. 

«Είναι θετικά όλα αυτά, αλλά αυτό που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τιθασευτεί…»

«Η επενδυτική βαθμίδα θα βοηθήσει όλους τους επιχειρηματίες να χρηματοδοτούνται πιο εύκολα και τα επιτόκια δανεισμού να είναι χαμηλότερα. Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έχουμε αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης μέσα στο 2023 είχαμε διπλή αύξηση στις συντάξεις, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα αυξηθεί ξανά τον Απρίλιο. Όλα αυτά είναι καλά μηνύματα, όμως δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις. Ναι, είναι θετικά όλα αυτά, αλλά αυτό που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τιθασευτεί μέχρι αυτή τη στιγμή», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο Ντίνος Κλειτσιώτης. 

«Δεν είναι εύκολο σε μία ελεύθερη οικονομία να ανακόψεις αυτήν την άνοδο των τιμών και του κόστους ζωής…»

«Το σούπερ μάρκετ πλέον είναι απαγορευτικό για πολλές οικογένειες, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως και μία προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να το τιθασεύσει όλο αυτό. Ας ελπίσουμε με την επιβολή των προστίμων που ανακοινώνονται καθημερινά, ότι θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο σε μία ελεύθερη οικονομία να ανακόψεις αυτήν την άνοδο των τιμών και του κόστους ζωής, αλλά ελπίζουμε ότι με όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα της ακρίβειας. 

«Είναι απρόβλεπτα γεγονότα και καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες που δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχουν…»

Αναφορικά με το θέμα των διεθνών δραματικών εξειλίξεων και κατά πόσο αυτές μπορεί να επηρεάσουν την ελληνική Οικονομία, ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας γεωπολιτικά και την ανησυχία που έχει προκύψει τελευταία με τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και γενικότερα στη Μέση Ανατολή που μπορεί να ανατρέψουν τα πάντα. Είναι απρόβλεπτα γεγονότα και καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες που δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχουν στην παγκόσμια οικονομία και φυσικά σε αυτήν την χώρας μας.

«Κανένα οριζόντιο μέτρο δεν είναι δίκαιο. Από εκεί και πέρα όμως και λόγω επαγγέλματος, που βλέπω τι γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις, θεωρώ ότι έπρεπε κάτι να γίνει…»

Όσον αφορά τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε: «Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι κανένα οριζόντιο μέτρο δεν είναι δίκαιο. Από εκεί και πέρα όμως και λόγω επαγγέλματος, που βλέπω τι γίνεται με τις φορολογικές δηλώσεις, θεωρώ ότι έπρεπε κάτι να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να υποβάλονται φορολογικές δηλώσεις από επαγγελματίες με ζημία, ζημία, ζημία, με κέρδη 1.000 και 2.000 ευρώ. Έπρεπε κάτι να γίνει, αλλά αυτό το οριζόντιο μέτρο δεν είναι δίκαιο. Μια αρκετά μεγάλη μερίδα επαγγελματιών θα επηρεαστούν αρνητικά. Ας προσπαθήσει η κυβέρνηση να βρει ένα διαφορετικό τρόπο. Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται και με το mydata και με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και με τα ηλεκτρονικά δελτία αποστολής και με τη διασύνδεση των ταμειακών, με τα pos, ίσως είναι μία καλή βάση, με την οποία θα μπορέσουμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή, ώστε αυτό το οριζόντιο μέτρο να μην έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Ας ελπίσουμε ότι θα αποδώσουν τα μέτρα που λαμβάνονται».

«Ήταν αναγκαιότητα να επανέλθει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Το θετικό της υπόθεσης και πάλι είναι ότι πλέον έχουμε το μαχητό, το τεκμήριο…»

«Ήταν λάθος που τόσα χρόνια δεν είχαμε βάλει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Ήταν αναγκαιότητα να επανέλθει το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. Να φεύγεις από τον τόπο αποστολής, να κόβεις το δελτίο αποστολής, να είναι καταχωρημένο και επομένως θα είσαι αναγκασμένος να κόψεις και το τιμολόγιο. Το θετικό της υπόθεσης και πάλι είναι ότι πλέον έχουμε το μαχητό, το τεκμήριο. Αν δεν αποδεχθείς αυτόν τον αντικειμενικό τρόπο φορολόγησης, μπορείς να ζητήσεις από την εφορία να σε ελέγξει. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο ο κάθε φορολογούμενος που δεν έχει να φοβηθεί κάτι και εκδίδει όλα τα τιμολόγια και τις αποδείξεις του, να ζητήσει να του γίνει έλεγχος και να φανεί ότι είναι καθαρός», συμπλήρωσε καταληκτικά για το θέμα ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button