Περιφέρεια

Ηχηρό “όχι” στην οπαδική βία από τις Π. Ε. Καβάλας και Δράμας

Για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα, ανάμεσα στον Α.Ο. Καβάλας και τη Δόξα Δράμας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρόνου Άλκη Καμπανού, αλλά και για την προσπάθεια εξάλειψης της οπαδικής βίας και της προβολής της αρχής του ευ αγωνίζεσθαι, μίλησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τρίτη (8/2) στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Η πρωτοβουλία για τον φιλικό αγώνα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (10/2) στις 3 το μεσημέρι στο στάδιο ”Ανθή Καραγιάννη” παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, ελήφθη από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και των ιστορικών αθλητικών συλλόγων του Α.Ο. Καβάλας και της Δόξας Δράμας.

Α. Πολίτης: ”Το ποδόσφαιρο είναι το σπουδαιότερο από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή και μ’ αυτό ασχολούνται πάρα πολλοί που θέλουν να εκφράσουν την αποστροφή τους προς τη βία…”

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, καθώς και οι πρόεδροι και οι προπονητές των δύο ιστορικών ομάδων της Ανατολικής Μακεδονίας.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο φιλικός αγώνας θα έχει διάρκεια ενός ημιχρόνου. Οι φορείς που μετείχαν στη συνέντευξη απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στο φιλικό παιχνίδι που επί της ουσίας θα είναι ένα ”ημίχρονο αγάπης”.

”Στον απόηχο των γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Άλκη, συζητήσαμε μεταξύ μας για το τι μπορούμε να κάνουμε σε Καβάλα και Δράμα για να στείλουμε ένα μήνυμα κατά της τυφλής οπαδικής βίας. Μιλήσαμε με τις διοικήσεις των δύο ομάδων και τους προπονητές και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτό το φιλικό παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι το σπουδαιότερο από τα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή και μ’ αυτό ασχολούνται πάρα πολλοί που θέλουν να εκφράσουν την αποστροφή τους προς τη βία. Ευχαριστώ τον συνάδελφο μου της Π.Ε. Δράμας για την αποδοχή της ιδέας, καθώς και τις δύο ομάδες, παρά το γεγονός ότι έχουν βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα. Λόγω αυτού του γεγονότος ο αγώνας θα έχει διάρκεια μόνο ένα ημίχρονο, που το ονομάσαμε ”ημίχρονο αγάπης” για το άθλημα και τιμής σ’ αυτόν τον άτυχο νέο άνθρωπο”, ανέφερε στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Γ. Παπαεμμανουήλ: ”Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά ακόμα κι ένα αρρωστημένο μυαλό να σταματήσουμε θα είναι κέρδος…”

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δήλωσε: ”Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την σπουδαία αυτή ιδέα του Αλέξη Πολίτη για τη διεξαγωγή του φιλικού μεταξύ των δύο ιστορικών μας ομάδων. Στόχος μας είναι να γίνει πράξη αυτό που ευχήθηκε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Άρης, να ενωθούν οι φίλαθλοι. Η όποια αντιπαλότητα θα πρέπει να υπάρχει στα 90 λεπτά και στο πείραγμα που θα ακολουθεί στη συνέχεια. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά ακόμα κι ένα αρρωστημένο μυαλό να σταματήσουμε θα είναι κέρδος. Απευθύνω μήνυμα σε όλους τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο και ευχαριστώ τις ομάδες που με την αποδοχή της πρότασης έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το κακό”.

Οι δηλώσεις των προέδρων του Α.Ο.Κ. και της Δόξας Δράμας

”Με ευχαρίστηση ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των δύο αντιπεριφερειαρχών. Καλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά για να θυμόμαστε ότι θα πρέπει να είμαστε σωστοί φίλαθλοι αλλά και καλοί γείτονες”, δήλωσε ο πρόεδρος του Α.Ο. Καβάλας, Σταύρος Κούρος. ”Θέλουμε να συγχαρούμε τους δύο αντιπεριφερειάρχες για την πρωτοβουλία που πήραν. Με τέτοιου είδους αγώνες περνάει το μήνυμα σ’ αυτούς τους λίγους στον αριθμό, γιατί οι περισσότεροι το γνωρίζουν, ότι ο αθλητισμός ενώνει και δε διχάζει. Καλούμε τον κόσμο και τις οικογένειες από Δράμα και Καβάλα να βρεθούν στο γήπεδο για να περάσουμε αυτό το μήνυμα και να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια του Άλκη”, επισήμανε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Δημήτρης Περσίδης.

Οι δηλώσεις των προπονητών των δυο ομάδων

”Καλώ όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στείλει το σωστό μήνυμα σ’ αυτούς που κακοποιούν τον αθλητισμό. Πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι ο αθλητισμός ενώ και δε χωρίζει”, δήλωσε ο προπονητής του Α.Ο.Κ., Αλεξάντερ Νούρι. ”Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση για το πιο θλιβερό γεγονός που μπορεί να υπάρξει στη ζωή. Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση που μας έγινε, ως το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως φόρο τιμής στην οικογένεια του. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Αυτοί δεν είναι φίλαθλοι είναι εγκληματίες”, ανέφερε τέλος ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Σπύρος Φιλίππου.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button