Εργασία

Ημερίδα για την Ενδοοικογενειακή βία στο Νοσοκομείο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας το θέμα της Ενδοοικογενειακής βίας.

Η Νοσηλευτική υπηρεσία και το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο του ΓΝ Καβάλας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Συρεγγέλα, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Γούλα, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, κ. Γ. Τσιγάρας, ο Αν. Διοικητής του ΓΝ Καβάλας, κ. Αχ. Γερόπουλος και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Ε. Καμπουρίδης.

Εξαιρετικοί και διακεκριμένοι ομιλητές στον χώρο τους, ανέπτυξαν και ανέλυσαν θέματα που άπτονται του κοινωνικού ζητήματος της βίας. Η κα Ελένη Φώτου, Δικαστική ψυχολόγος, υπεύθυνη προγράμματος δραστών, πραγματογνώμων για τις εισαγγελίες Καβάλας και Δράμας, μέλος του ΒΙΑ-ΣΤΟΠ, πραγματοποίησε την εισαγωγή στη βία και ανέλυσε «Χαρακτηριστικά στοιχεία του δράστη ενδοοικογενειακής βίας και εκτίμηση κινδύνου», ο Δρ. Σπυρίδων Κουτσούκης, Ειδικός Ιατροδικαστής, στην Ιατρική Υπηρεσία Θράκης, μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του φορέα ΒΙΑ-ΣΤΟΠ, παρουσίασε τις «Ενδείξεις σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης», η κα. Χρυσάνθη Καδόγλου, Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας ανέλυσε και δέχτηκε ερωτήματα σχετικά με το «Νομικό πλαίσιο Ενδοοικογενειακής Βίας», η κα Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Συντάγματος, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας παρουσίασε τη διάλεξη «Μου έχει κάνει τόσα, θέλω να τον χωρίσω, αλλά στο τέλος επιστρέφω»: Ψυχολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παραμονή της γυναίκας σε μια κακοποιητική σχέση. Από τη σκοπιά των επαγγελματιών υγείας, η κα Αικατερίνη Πετράκη, νοσηλεύτρια του τμήματος Επειγόντων ΓΝΚ, Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Καβάλας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ παρουσίασε «τον ρόλο του Νοσηλευτή του ΤΕΠ στη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Στην ημερίδα συμμετείχε μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, ιατρών, κοινωνικών λειτουργών και εργαζομένων από διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου. Συνολικά 270 εργαζόμενοι παρακολούθησαν την ημερίδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ομιλητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στην υποδιεύθυνση της Πληροφορικής και στον προϊστάμενο και το προσωπικό της Τεχνολογίας τροφίμων-Διατροφής για την υποστήριξη τους.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button