Καβάλα

ΕΥΚ: Εκδήλωση – αφιέρωμα στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, το Σάββατο (19/3) στις 11 το πρωί στον χώρο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα «Οι διαχρονικοί ρόλοι της γυναίκας και η περίοδος της πανδημίας».

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ε.Υ.Κ. Καβάλας, Ματίνα Τσούτσα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η αφορμή για να γίνει αυτή η εκδήλωση ήταν η γιορτή της γυναίκας.

«Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην γυναίκα και αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους ως εργαζόμενης, μητέρας, γυναίκας και ενεργού μέλους της κοινωνίας, αλλά και της προσφοράς της στον θεσμό της οικογένειας», ανέφερε αρχικά η κ. Τσούτσα.

«Τα πολυάριθμα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι σεξιστικές επιθέσεις, η σεξουαλική και ηθική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, είναι κάποια προβλήματα που αναδείχτηκαν μέσα από την πανδημία. Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Θεοδώρα Γλυκοπούλου από την Καβάλα, που είναι μέλος του πανελλαδικού διοικητικού συμβουλίου γυναικών Ελλάδας και πρόεδρος του παραρτήματος Καβάλας. Η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης αυτής θα είναι η κ. Μαλιώρη Μελπομένη, από την Αθήνα, ομότιμη καθηγήτρια ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ», συμπλήρωσε ακόμη η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Από τη μεριά της η β’ αντιπρόεδρος του Ε.Υ.Κ., Μαρία Τσουρή προσέθεσε ότι «η εκδήλωση του Σαββάτου είναι αφιερωμένη και στην Ουκρανή γυναίκα, την ηρωίδα Ουκρανή γυναίκα».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button