Καβάλα

Επιστροφή στην κανονικότητα για πολιτισμό και αθλητισμό

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό είναι το μεγάλο στοίχημα του δήμου Καβάλας για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Ξεπερνάμε σταδιακά τα προβλήματα που μας δημιούργησε τα δύο τελευταία χρόνια η πρωτόγνωρη πανδημία και πλέον επιστρέφουμε στην κανονικότητα με πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, όπως αυτές πραγματοποιούνταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μουμτσάκης.

«Είχαν ατονήσει τα πάντα σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, οπότε θέλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, αλλά θα την κάνουμε με αργούς ρυθμούς, ελπίζω να είναι και σταθεροί αυτοί οι ρυθμοί…»

«Σε πρώτη φάση αυτό ακούγεται δύσκολο, από την άποψη ότι έχουμε ξεμάθει να συμμετέχουμε σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και κατά δεύτερο είναι σε ποιο βαθμό θα υπάρχουν έτοιμα πολιτιστικά σχήματα, μουσικά, χορευτικά, να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας. Είχαν ατονήσει τα πάντα σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, οπότε θέλουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση, αλλά θα την κάνουμε με αργούς ρυθμούς, ελπίζω να είναι και σταθεροί αυτοί οι ρυθμοί. Ήδη οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ο ένας μετά τον άλλο, ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις που θα κάνουν. Είχαμε μια συνάντηση με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον «Πυθαγόρα» για να κάνουμε μια κοινή δράση. Θα μετέχουν όλοι οι σύλλογοι που έχουν χορευτικά τμήματα και λειτουργούν στον «Πυθαγόρα». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κανάρη στις 26 Ιουνίου και θα είναι μια συνάντηση για να δείξουμε ότι στην πανδημία οι σύλλογοι παρέμειναν ζωντανοί και ξεκινούν και πάλι την πολιτιστική τους δράση», τόνισε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Υπάρχει δίψα και όρεξη από όλους, συν την άρση των μέτρων περιορισμού – Οδηγός μας είναι αυτό που έγινε με την «Λευκή Νύχτα» στις 6 Μαΐου – Κορωνίδα των εκδηλώσεων τα φεστιβάλ COSMOPOLIS και Φιλίππων»

Παράλληλα, ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε ότι έχει βγει και το πρόγραμμα του φεστιβάλ COSMOPOLIS, ένα πρόγραμμα για κάθε γούστο, όπως είπε σχετικά, το οποίο μαζί με το Φεστιβάλ Φιλίππων, για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσουν την κορωνίδα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

«Προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε με τα δυο αυτά φεστιβάλ όλο το κοινό της Καβάλας, βέβαια πάντα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου μας. Για να το κάνουμε αυτό φυσικά κάποιες εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι και πιο ελκυστικές από άποψη εισιτηρίων, με ονόματα που θα τραβήξουν το κοινό για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για να δοθούν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Γίνεται δηλαδή μια καλή προσπάθεια, ώστε να φτάσουμε στην κανονικότητα. Υπάρχει δίψα και όρεξη από όλους, συν την άρση των μέτρων περιορισμού. Οδηγός μας είναι αυτό που έγινε με την «Λευκή Νύχτα» στις 6 Μαΐου, όπου είδαμε τον κόσμο να κατακλύζει την Καβάλα, ενώ οδηγός μας είναι κι όλα τα αθλητικά γεγονότα που έγιναν και θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Ο κόσμος θέλει να ξεχάσει και να αφήσει πίσω τα δυο δύσκολα χρόνια της πανδημίας», επισήμανε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Θα είναι ένα πλούσιο καλοκαίρι, γεμάτο εκδηλώσεις που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια…»

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Δημοτικής Αστυνομίας, στάθηκε ιδιαίτερα και στην επαναλειτουργία της Μεγάλης Λέσχης, η οποία όπως είπε, καθημερινά φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, με τον ισόγειο χώρο της που λειτουργεί για εκθέσεις, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να μην υπάρχει κενή ημερομηνία, που επίσης δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου.

«Θα είναι ένα πλούσιο καλοκαίρι, γεμάτο εκδηλώσεις που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, με την ευχή φυσικά ότι δεν θα μας συμβεί άλλο κακό κι ότι θα βαδίσουμε προς την κανονικότητα όπως πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι φέτος κυκλοφοριακά. Δεν έχει η πόλη μας πολλές θέσεις στάθμευσης, δυστυχώς. Πιστεύω πάντως ότι σε συνεργασία και με την Τροχαία δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η Δημοτική Αστυνομία κάνει το καλύτερο που μπορεί καθημερινά…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε και στα της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία το φετινό καλοκαίρι θα έχει αυξημένο φόρτο, λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που αναμένονται στην Καβάλα.

«Αρχικά να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, αρκεί να σκεφτούμε ότι με 17 άτομα που έχει στη δύναμη της επιτελεί το έργο 54 ατόμων που υπήρχαν κάποτε. Οι αρμοδιότητες της έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και από εκεί και πέρα γίνεται μια προσπάθεια μέσω του ΥΠ.ΕΣ. ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Δ.Α., με έναν νέο καθορισμό αρμοδιοτήτων, να είναι αυτές λιγότερες για να μπορέσουν μέσω ΑΣΕΠ να έρθουν νέοι υπάλληλοι και τα χρήματα για τη μισθοδοσία τους. Γενικότερα εκτελούνται πολλά έργα στην πόλη, οπότε θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με το υπεραστικό και αστικό ΚΤΕΛ που αυξάνοντας τα δρομολόγια τους, να πείσουν τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. Θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι φέτος κυκλοφοριακά. Δεν έχει η πόλη μας πολλές θέσεις στάθμευσης, δυστυχώς. Πιστεύω πάντως ότι σε συνεργασία και με την Τροχαία δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η Δημοτική Αστυνομία κάνει το καλύτερο που μπορεί καθημερινά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button