Καβάλα

Επιμορφωτικά προγράμματα στον δήμο Νέστου

Από τον Νοέμβριο 2021 ξεκινούν στον Δήμο Νέστου σε συνεργασία με το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» (Κ.Π.Ε.Π.) προγράμματα επιμορφωτικού χαρακτήρα. Τα προγράμματα αυτά θα υποστηρίξουν τους δημότες και θα αποτελέσουν έρεισμα στις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία και τα ιδιαίτερα προβλήματα που ο εγκλεισμός προκάλεσε στους ανθρώπους. Στις νέες συνθήκες της πρωτόγνωρης αυτής κανονικότητας η γνώση, η δημιουργία και η αλληλεπίδραση με το συνάνθρωπο θα αποτελέσουν το αντίβαρο προσφέροντας δημιουργική πρόκληση, εσωτερική ανασκόπηση και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο Δήμος Νέστου αναγνωρίζοντας τη δύναμη της γνώσης και το δικαίωμα όλων στη Διά Βίου Μάθηση ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε.Π. με το οποίο συνεργάζεται ήδη 3χρόνια, θα υλοποιήσει το ετήσιο επιμορφωτικό πρωτότυπο πρόγραμμα της Τέχνης της Διαπραγμάτευσης. Ένα πρόγραμμα απαραίτητο σε όποιον επιθυμεί να πετύχει προσωπικούς στόχους σε οποιοδήποτε επίπεδο. Και αυτό γιατί αποτελεί βασικό εργαλείο που χαρακτηρίζει όλες τις μορφές ανθρώπινων σχέσεων και χρήσιμο μέσο εξέλιξης και βελτίωσης αυτών.

Η συνολική παρακολούθηση του προγράμματος παρέχεται από το Δήμο Νέστου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους 50 πρώτους που θα δηλώσουν συμμετοχή. Για την υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ: https://forms.gle/vrfhZnmA9pVN4nnV6

(Σημ.: ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να υποβάλει μία μόνο αίτηση στο όνομά του.)

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τρίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από το Νοέμβριο 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συμβουλευτική υποστήριξη από ειδικούς επιστήμονες για τους σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα για τη διαχείριση των καθημερινών θεμάτων τους σε προσωπικό αλλά και οικογενειακό / κοινωνικό επίπεδο.

-Προϋποθέσεις:

  • Οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση

της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.

  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία-ώρα εγγραφής έως

50 άτομα.

  • Δεν υπάρχει εκπαιδευτική προϋπόθεση εγγραφής παρά μόνο άνω των 18 ετών.

Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikopanep.com μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα προγράμματα που λειτουργούν φέτος στο Κ.Π.Ε.Π.

Επιπρόσθετα, παρακάτω σας ενημερώνουμε για τη φιλοσοφία και τους στόχους του Προγράμματος του Κ.Π.Ε.Π. που αφορούν τις θεματικές ενότητες που θα λειτουργήσουν για τη φετινή χρονιά κοντά σας εξ αποστάσεως.

Τι είναι το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Κ.Π.Ε.Π.) και πώς δραστηριοποιείται;

Το Κ.Π.Ε.Π. είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα και ζητήματα.

Το Κ.Π.Ε.Π. λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 8 χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Χρυσούπολη Καβάλας, Θάσο, Κρηνίδες Καβάλας, Ξάνθη, Δοξάτο Δράμας, Δράμα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Θεσσαλονίκη, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, Μαραθώνα Αττικής, Ν.

Σμύρνη & Ηλιούπολη & Μαρούσι Αθηνών, Μύκονο Κυκλάδων

Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε.Π. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο διαφόρων ενοτήτων. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές διαδραστικών μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα Κ.Π.Ε.Π. έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς και τεχνικές αντιμετώπισης.

Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτών μας εκπαιδεύεται σε θέματα Ψυχολογίας με το πρόγραμμα ΕRASMUS + του ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Ενηλίκων Erasmus +) στον Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στη συνέχεια μεταδίδει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του στους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. Επιπρόσθετα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , έχει απονείμει στο Κ.Π.Ε.Π. τη

Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01- KA120-ADU-094733 προκειμένου να οι εκπαιδευτές του να έχουν απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης -1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

-Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

Δήμος Νέστου: 251350102-3 , κα Δουβλέτη Στέλλα στο 6974921399

Γραμματεία Κ.Π.Ε.Π: κα Πατέρα Μυρτώ στο 6947449794 & 6971594605 & 2310-211335

ιστοσελίδα: www.koinonikopanep.com

Email: koinonikopanep@gmail.com, info@koinonikopanep.com

fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

Instagram: koinonikopanepistimio

Υπεύθυνη Κ.Π.Ε.Π Δήμου Νέστου, κα Σοφιανίδου Λένα τηλ.επικ. 6974823621

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button