Αγροτικά

Επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία

Συνάντηση με τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας θα τεθούν επί τάπητος, στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχουν την Παρασκευή (27/10) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου κτηνοτρόφων με τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Δημόπουλος, η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για το τι έγινε και τι δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο.

«Ο παραγωγός πουλάει λίγο ακριβότερα, αλλά όχι εκεί που θα έπρεπε για να μπορέσει να έχει ένα κέρδος που θα είναι ικανοποιητικό…»

«Σε όλη την προηγούμενη περίοδο δεν κάναμε καμία παρέμβαση, καθώς περιμέναμε να τελειώσουν και οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις νέες διοικήσεις θα  θέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας. Γενικότερα υπάρχει αύξηση των τιμών. Και στην τιμή του παραγωγού, όμως είναι τεράστιο το κόστος παραγωγής. Όπως ο καταναλωτής αγοράζει ακριβά όλα τα είδη, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους κτηνοτρόφους. Αγοράζουμε ακριβά τις ζωοτροφές, είναι υψηλό το κόστος ενέργειας και καυσίμων, αλλά και τα φάρμακα. Πουλάς ακριβά και στο τέλος κέρδος πηγαίνει στη λιανική και τη μεταποίηση. Ο παραγωγός πουλάει λίγο ακριβότερα, αλλά όχι εκεί που θα έπρεπε για να μπορέσει να έχει ένα κέρδος που θα είναι ικανοποιητικό», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Δημόπουλος.

«Ο κτηνοτρόφος είναι σίγουρα αυτός που κερδίζει τα λιγότερα, όταν κερδίζει. Όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν κάποιο κέρδος…»

«Το να δουλεύεις 365 μέρες τον χρόνο και να έχεις σαν κέρδος τον μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη, νομίζω ότι δεν είναι κίνητρο για να έρθει ένας νέος στο επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Οι τιμές στο κρέας είναι αυξημένες, αλλά και εμείς είμαστε καταναλωτές, αγοράζουμε και εμείς και βλέπουμε την κατάσταση. Εδώ θα πρέπει και η πολιτεία να δει το τι κερδίζει ο καθένας σε αυτή την αλυσίδα. Από την ώρα που ξεκινάει ένα προϊόν μέχρι την ώρα που φτάνει στον καταναλωτή στο τσιγκέλι ή στο ψυγείο, θα πρέπει να δείτε κερδίζει ο κάθε κλάδος. Και εκεί θα δείτε ότι ο κτηνοτρόφος είναι σίγουρα αυτός που κερδίζει τα λιγότερα, όταν κερδίζει. Όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν κάποιο κέρδος», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button