Καβάλα

Εορταστικό ωράριο στην αγορά της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Το εορταστικό ωράριο είναι επαρκές αρκεί να επαρκούν και τα χρήματα που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους / Από εδώ και πέρα πιστεύουμε ότι η αγορά θα ζεσταθεί

Σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη (14/12) το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας, με τους ανθρώπους της τοπικής αγοράς να ελπίζουν σε καλύτερους τζίρους, καθώς το τελευταίο διάστημα η κίνηση ήταν υποτονική.

«Όπως κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η αγορά της Καβάλας προσδοκά να έχει μεγάλη κίνηση σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τόνισε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Τα καταστήματα της Καβάλας θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές, στις 17, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου. Το εορταστικό ωράριο είναι επαρκές, ωστόσο το θέμα είναι να επαρκούν και τα χρήματα που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους…»

«Τα καταστήματα έχουν βάλει τα γιορτινά τους, η πόλη μας το ίδιο και αναμένουμε οι καταναλωτές να επισκεφτούν και να προτιμήσουν τα καταστήματα της τοπικής αγοράς, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, είτε για τους ίδιους, είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στο διάστημα αυτό τα καταστήματα της Καβάλας θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές, στις 17, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου, Το εορταστικό ωράριο είναι επαρκές, ωστόσο το θέμα είναι να επαρκούν και τα χρήματα που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους. Οι ώρες που η αγορά θα είναι ανοιχτή είναι υπεραρκετές, καθώς παραδοσιακά υπάρχει διεύρυνση του ωραρίου πρωί και απόγευμα από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Παραδοσιακά η τοπική αγορά κάνει μία καμπή μετά τη Black Friday. Από εδώ και πέρα πιστεύουμε ότι η αγορά θα ζεσταθεί, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της αγοράς…» 

Σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Κελγιώργη η κίνηση στην τοπική αγορά ξεκινά την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς πληρώνονται τα δώρα, οι μισθοί και οι  συντάξεις, ενώ κορυφώνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και μετά ακολουθούν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου φέτος, λόγω του ότι το 2024 είναι δίσεκτο έτος.

Για τη μέχρι σήμερα κίνηση στην τοπική αγορά ο κ. Κελγιώργης σημείωσε: «Η κίνηση αυτή τη στιγμή είναι υποτονική, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγορά προέχεται από την Black Friday, στη διάρκεια της οποίας έχουν καταναλωθεί αρκετά χρήματα από αυτούς που ήθελαν να ψωνίσουν πράγματα. Παραδοσιακά η τοπική αγορά κάνει μία καμπή μετά τη Black Friday. Από εδώ και πέρα πιστεύουμε ότι η αγορά θα ζεσταθεί, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της αγοράς». 

Να σημειωθεί τέλος ότι η αγορά θα παραμείνει κλειστή στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 1 και 2 Ιανουαρίου 2024.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button