Εργασία

Εξάωρο «λουκέτο» στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για τα νέα μέτρα

Το σωματείο πρακτόρων ΟΠΑΠ των Ν ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ ανακοινώνει ότι η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ προκηρύσσει 6ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 24/11/2021 από τις 9.00π.μ. έως 15.00 μ.μ για την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο κλάδος με τα νέα υγειονομικά μέτρα και την απαγόρευση εισόδου με αρνητικό rapid στα πρακτορεία μας από τις 22 Νοεμβρίου ενώ σε ομοειδή καταστήματα και στην υπόλοιπη αγορά επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid.

Επίσης παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για οικονομική ενίσχυση και ένταξη μας σε διάφορα προγράμματα, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ανοιχτή επιστολή της της ΠΟΕΠΠΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) σε ανοιχτή επιστολή της εξηγεί τους λόγους που τους οδήγησαν στην κινητοποίηση και ζητούν τα παρακάτω μέτρα:

Στο πλαίσιο αυτό και ως ελάχιστο μέτρο για την αποφυγή της οικονομικής καταστροφής μας, αιτούμαστε άμεσα από την Ελληνική Πολιτεία:

  1. Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματα μας που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
  2. Να επιτραπεί στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
  3. Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες-καταναλωτές.

Να υιοθετηθούν επίσης μέτρα στήριξης που μπορούν να δώσουν άμεσα μια “ανάσα” στα καταστήματα μας και να προλάβουν την οικονομική καταστροφή του κλάδου μας, όπως συγκεκριμένα:

  1. Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουμε εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.
  2. Επιδότηση ενοικίου.
  3. Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).
  4. Ένταξη του κλάδου μας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
  5. Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

Την Τετάρτη το πρωί κλείνουμε όλοι τα καταστήματα μας και μπαίνουμε δυναμικά στον αγώνα!

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Πουλημάς

Ο Γενικός Γραμματέας Κων/νος Μπουλογεώργος

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button