Καβάλα

Ενισχύεται η εναέρια δασοπυρόσβεση στην Π.Ε. Καβάλας

Πέρα από τα δύο αεροσκάφη PZL, η Π.Ε. Καβάλας θα ενισχυθεί στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με ένα ακόμη μεγαλύτερο εναέριο μέσο, το οποίο θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από τα PZL.

Την ευχάριστη αυτή είδηση, έκανε γνωστή στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας. 

«Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθουν στην περιοχή μας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης…»

«Όσον αφορά την από αέρος ενίσχυσή μας στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, είναι καθαρά θέμα χρόνου να έρθουν τα δυο αεροσκάφη PZL. Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθουν στην περιοχή μας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Βεβαίως ενημερωθήκαμε ότι θα έρθει στην περιοχή μας και ένα μεγαλύτερο εναέριο μέσο που θα χρησιμοποιείται στην Π.Ε. Καβάλας και θα έχει τεράστιες δυνατότητες και αυτό είναι ευχάριστο, καθώς θα διευκολύνει πάρα πολύ το έργο μας», δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Μπαλατσούκας. 

Για την επίσκεψη στη Θάσο και το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στη Θάσο, όπου μετείχε, μεταξύ άλλων και στο τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του νησιού, αναφέροντας σχετικά: «Την Τετάρτη (17/5) είχαμε μια επίσκεψη από τον συντονιστή Βορείου Ελλάδος του Π.Σ., τον υποστράτηγο, Δημήτρη Καρασαββίδη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της καλής διαχείρισης για την αντιπυρική περίοδο στην οποία έχουμε εισέλθει. Επισκεφτήκαμε το νησί της Θάσου και είχαμε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα την αντιπυρική περίοδο. Ο Δήμος μας καθοδήγησε και μας ενημέρωσε ότι γίνονται καθαρισμοί όπου υπάρχει πρόβλημα, όσον αφορά τους δασικούς δρόμους και όπου χρειαστεί γίνονται αποψιλώσεις. Συνεχίζονται οι προσπάθειες αυτές ακόμη και τώρα». 

«Είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποίο συμβάν προκύψει…»

«Διαπιστώσαμε τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, πράγμα ευχάριστο για εμάς, ενώ μιλήσαμε και για την ομαλότητα των δασικών δρόμων. Επίσης κάναμε επισκέψεις και στα πυροσβεστικά κλιμάκια του νησιού. Υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο, καθώς οι συνάδελφοι όχι μόνο των πυροσβεστικών κλιμακίων της Θάσου, αλλά και σε όλη την Π.Ε.Κ., είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Η Θάσος είναι ένα νησί πυρόπληκτο με πολύ μεγάλα συμβάντα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζονται και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον μήνα να τα επιλύσουμε. Ένα σοβαρό θέμα είναι ότι έχουμε έλλειψη προσωπικού. Είμαστε σε προεκλογικό κλίμα οπότε έχουν σταματήσει όλες οι προσλήψεις. Παράλληλα,  έχει ανοίξει και η Π.Υ.  Λιμένος Καβάλας και πολλά άτομα από άλλες υπηρεσίες την επάνδρωσαν με αποτέλεσμα να υπάρχει μια υποστελέχωση των υπολοίπων υπηρεσιών. Προσπαθούμε όμως να αντεπεξέλθουμε και να λειτουργούμε όσο καλύτερα γίνεται για το καλό του πολίτη. Πάντως είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποίο συμβάν προκύψει. Υπάρχει βεβαίωση από το αρχηγείο μας ότι έρχονται κάποια οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία έλειπαν από το νόμο. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα οχήματα πυροσβεστικά για να στελεχωθούν ακόμα καλύτερα οι υπηρεσίες του νομού μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Μπαλατσούκας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button