Καβάλα

Ενημέρωση για τον εκτοπισμό 120.000 Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, από τις 12:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των συμπολιτών μας με διανομή ενημερωτικού υλικού από τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας, για την μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών.

Στις 5 Οκτωβρίου 2023 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με συντριπτική πλειοψηφία, καταδικάζοντας απερίφραστα την εθνοκάθαρση του αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν.

120.000 Αρμένιοι κάτοικοι του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) ζουν εκτοπισμένοι από την πατρογονική τους γη. Στη σημερινή κατάσταση, οι ενέργειες της διεθνούς κοινότητας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Τα λόγια στήριξης και οι νουθεσίες προς το Αζερμπαϊτζάν ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Το EuropeansforArtsakh, κίνημα υποστήριξης που συσπειρώνει 500 οργανώσεις από 17 χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων 90 ελληνικών οργανώσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταγγείλουν από κοινού τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ηρωικοί πολίτες του Αρτσάχ. Την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης εκπροσωπεί η πόλη της Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button