Οικονομία

Εμπορικός Σύλλογος: Να μην εξαιρεθεί το λιανεμπόριο από τα μέτρα στήριξης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η εβδομάδα που πέρασε καθώς και όλη η εορταστική περίοδος, μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι χαμηλότερες εισπρακτικά των τελευταίων ετών. Τα μέτρα στήριξης είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ και είναι επιτακτική ανάγκη ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Λιανεμπόριο και εστίαση είναι μία αλυσίδα και ήδη έχουμε μειωμένες εισπράξεις από τους περιορισμούς και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Η πιο σημαντική εβδομάδα του έτους, για αγορές δώρων αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με την έξοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν παγώσει.

Παράλληλα η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους μεταφοράς λειτουργούν διττά. Στις επιχειρήσεις αυξάνουν το κόστος λειτουργίας και στους καταναλωτές αφαιρούν το διαθέσιμο εισόδημα.

Ζητάμε:

Τη μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολή.

Την πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Την επαναφορά των αναστολών εργασίας και για το προσωπικό του λιανικού εμπορίου.

Νέα μη επιστρεπτέα προκαταβολή ειδικά για το λιανικό εμπόριο.

Επιδότηση των παγίων λογαριασμών όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Ρεαλιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία για όλους.

Την επόμενη μέρα της υγειονομικής και οικονομικής πανδημίας πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Καλή Χρονιά.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button