Καβάλα

Εκπρόσωποι του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας σε φορείς της πόλης

Στο πλαίσιο του  σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- η οποία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου- οι φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η Δημοτική Αρχή Καβάλας, η  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», το ΝΠΔΔ « Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή» του Δήμου Καβάλας και εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς, υποδέχτηκαν τμήματα των εξυπηρετούμενων ατόμων και προσωπικού του ΚΔΑΠ -ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας, με  στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ανεξαρτητοποίησης  και της ανάπτυξης της κοινωνικότητάς τους,  που αποτελεί πρώτιστο κυρίαρχο μέλημα του εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου.

Η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και παράλληλα η ανάγκη των Ατόμων με Αναπηρίες να δημιουργήσουν μια βαθύτερη επικοινωνιακή σύνδεση με την κοινωνία έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο γραφείο του δημάρχου Καβάλας,  Θόδωρου Μουριάδη, στον οποίο μετέφεραν ιδιαίτερα μηνύματα για την ημέρα αυτή, μέσα από την τέχνη  και τον γραπτό λόγο, μέσω του οποίου εξέφρασαν  και συναισθήματα και επιθυμίες. Στο ίδιο πλαίσιο κατέθεσαν και αιτήματα, όπως  η δημιουργία λαχανόκηπου στο κέντρο της πόλης, το οποίο έγινε αποδεκτό από  τον δήμαρχο Καβάλας, ενώ δόθηκε βάση και στην ανάγκη  οργάνωσης δραστηριοτήτων που αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της αυτοαντίληψης και ενίσχυσης της λεπτής κινητικότητας.

 Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη «Δημωφέλεια», συνομίλησαν με τον πρόεδρο της Επιχείρησης,  Παναγιώτη Αγγελίδη  και μέσα από διάφορες δράσεις όπως τη δημιουργία παζλ  κ.α. μετέφεραν τα βαθύτερα μηνύματά τους, όχι μόνο για τη σημερινή παγκόσμια ήμερα των  Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία απέστειλε και  ο κ. Αγγελίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ημέρα θα πρέπει να αποτελέσει μια ημέρα στοχασμού και έκφρασης ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τα άτομα με αναπηρίες. Θα πρέπει συλλογικά να μεριμνήσουμε ώστε όλοι συμπολίτες μας  να έχουν πρόσβαση σε απρόσκοπτες μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στα ψηφιακά μέσα, καθώς και  στην πρόσβασή  τους σε δημόσια κτίρια και σε πηγές πληροφόρησης για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Ας γίνει η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία η αφορμή να αντιληφθούμε ότι η «διαφορετικότητα»  συνδέεται με τη «μοναδικότητα» και να εναντιωθούμε σε κάθε ενέργεια  που εμπεριέχει, έστω και ψήγματα, διαχωρισμού και αποκλεισμού. Παράλληλα το μήνυμα που «μεταφέρει» ο στίχος του τραγουδιού «είναι ένα παζλ η ζωή, όλα τα κομμάτια μαζί», να το εφαρμόσουμε στην πράξη, όπως και το παζλ που συμπληρώσαμε  σήμερα όλοι μαζί,- ο καθένας , βέβαια, με τον δικό του μοναδικό τρόπο,  κατά τη διάρκεια  της  επίσκεψης των παιδιών από το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ που διαχειρίζεται η  «Δημωφέλεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button