Περιφέρεια

Εγκρίθηκαν έργα για το αλιευτικό καταφύγιο Ορφανού

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ενημερώνουμε ότι ύστερα από συντονισμένες, από εβδομάδων καθημερινές προσπάθειες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 09.05.2023 (ΑΔΑ: ΨΧΣ94653ΠΩ-4ΒΙ)  η εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών του Αλιευτικού Καταφυγίου Δ.Ε. Ορφανού, Δήμου Παγγαίου. 

Είχαν προηγηθεί, με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς , η σύνταξη της μελέτης, η εξασφάλιση της πίστωσης με Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΜΘ, η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση καθώς και οι σύμφωνες Γνώμες του Δήμου Παγγαίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Η υλοποίηση του έργου, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης, θα επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα της συσσώρευσης φερτών υλικών εντός της λιμενολεκάνης και της σημαντικής μείωσης του λειτουργικού βάθους της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου, αποκαθιστώντας την ασφάλεια της λειτουργία του και θα ανακουφίσει τους αλιείς της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button