Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη

Τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης πλατείας Ηρώων στη Χρυσούπολη, έγιναν από τον δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, με τα αποκαλυπτήρια των ονομάτων των Ηρώων που έπεσαν αγωνιζόμενοι υπέρ Πατρίδος.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως, Νέστου και Θάσου κ. Στέφανο, παρουσία των Βουλευτών κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και Αγγελικής Δεληκάρη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Αλέξη Πολίτη του προέδρου και των συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου, Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών, αλλά και πολιτών του Δήμου.

Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια ελευθερίας της Χρυσούπολης. Το Ιστορικό της ημέρας ανέπτυξε η βουλευτής κ. Δεληκάρη στον χώρο του Μουσείου.

Η Δημοτική αρχή με συνέπεια στην ιστορία του τόπου μας δημιούργησε έναν χώρο λιτό και απέριττο και συνάμα λειτοργικό για την νεολαία, με επίκεντρο και σεβασμό στο μνημείο του αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται εκεί από το 1955 για να θυμίζει πως η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα Ηρώων όπως ακριβώς απεικονίζει η Σημαία.

Η ανακατασκευή της Πλατείας Ηρώων ολοκληρώθηκε με σεβασμό του μνημείου από το οποίο πήρε και το όνομα της και με παρεμβάσεις που συνδέουν το φυσικό πράσινο με το στοιχείο του νερού, σε ένα σχέδιο που επιτρέπει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα πέριξ της πλατείας καταστήματα.

Το έργο υποστηρίζουν οι πεζοδρομήσεις των περιμετρικών οδών τις απογευματινές και βραδινές ώρες 21:00 έως 12:00 κατά τους θερινούς μήνες και παραδόθηκε προς χρήση στους δημότες.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button