Καβάλα

Εγκαίνια της έκθεσης «Υφαίνοντας Στιγμές» της Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, εγκαινίασε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023, στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, την έκθεση «Υφαίνοντας Στιγμές», με έργα που δημιούργησαν πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών Καβάλας.

Όπως τόνισε, στον χαιρετισμό του, ο κ. Μουριάδης, «κληθήκαμε σε μια πολύ ιδιαίτερη Έκθεση, η οποία, πέραν των άλλων, μάς υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά, ακόμη και να φτιάξουμε τα ρούχα που φοράμε, από το μηδέν, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας.

Είναι μια Έκθεση ρούχων που στις ραφές τους αποτυπώνονται με κάποιον τρόπο τα βήματα της πορείας αυτών των γυναικών από την κόλαση του πολέμου, των ακραίων θρησκόληπτων, του θανάτου και της πείνας προς μια νέα ασφαλή πατρίδα και ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Αποτυπώνονται οι αγωνίες των γυναικών, που σε πολλές χώρες η θέση τους είναι απαράδεκτα πολύ χαμηλά, δίχως δικαίωμα στη μόρφωση, δίχως δικαίωμα στην εργασία, δίχως δικαίωμα στον έρωτα και, τελικά, δίχως δικαίωμα στη ίδια τη ζωή.

Κι αφού έφτασαν μέχρι την πόρτα μας, γινόμαστε οι πρώτοι αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων τους, και μέλημά μας, πλέον, είναι να γίνουμε τα στόματα που θα δυναμώσουν τη φωνή τους, ώστε τα μηνύματα να φτάσουν στα αυτιά της διεθνούς κοινότητας, όπως και στα μυαλά κάποιων συντοπιτών μας που φοβούνται τους ξένους και πλάθουν με τη φαντασία τους μύθους, που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας».

Υπογράμμισε ότι «η Έκθεση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε και να θυμίσουμε πως η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι έννοιες ραμμένες με δυνατή κλωστή στο DNA των Ελλήνων».

Επιβράβευσε την προσπάθεια, ευχαρίστησε για το γεγονός ότι τα έργα θα δωριστούν στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, και εξέφρασε την ελπίδα «να γίνουν αφορμή για να ντύσουν μια παράσταση που θα είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου του Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων, Δημήτρη Ρέμμου, του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ, Σωκράτη Μποζούδη, της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανθής Χατζηφραντζή, των δημοτικών συμβούλων Μάκη Παπαδόπουλου και Άρη Βέρρου, πολλών Καβαλιωτών και εκπροσώπων τοπικών Αρχών.

“Υφαίνοντας Στιγμές”

Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Ώρες λειτουργίας: 10:00 έως 12:00 και 18:00 έως21:00

Τόπος: Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button