Πολιτισμός

Εγκαίνια της έκθεσης «Θέμης Κελέκης – 65 χρόνια εικαστικής δημιουργίας»

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ. εγκαινιάσθηκε η έκθεση του “Θέμη Κελέκη – 65 χρόνια εικαστικής δημιουργίας” στην αίθουσα του αμφιθεάτρου “Γεώργιος Παυλίδης” στο κτήριο του διοικητηρίου Καβάλας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και τη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου καθημερινά από τις 10.00 έως τις 13.30 και 18.00 με 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, χαιρέτησαν και μίλησαν για τη πολυετή πορεία του καλλιτέχνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Απόστολος Μουμτσάκης, ο Προέδρος της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ της Π.Ε Καβάλας κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΠΑΜΘ κ. Ανδρέας Καραγιώργης, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου κα Μαρία Καραμπουρνιώτη, η Δ/ντρια του τομέα τουρισμού της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ κα Κορίνα Γανίτου, καθώς και η τέως Αντιδήμαρχος Καβάλας κα Κορίνα Χιώτη – Πρασσά.

Ο επιμελητής και υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης Κώστας Χατζηγεωργίου, κατά την προσφώνηση του  ανάφερε ότι, το όλο γεγονός είναι ιστορικό, αφού ο Θέμης Κελέκης είναι ο μακροβιότερος καλλιτέχνης της Καβάλας, με την πιο μακροχρόνια προσφορά στο εικαστικό πολιτισμό.

Να σημειωθεί ότι στα 65 χρόνια της εικαστικής του διαδρομής ο Θέμης Κελέκης δημιούργησε πάνω από 2.500 έργα τέχνης, τα περισσότερα από τα οποία κοσμούν δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, διαφημίζοντας τη Καβάλα σε δεκάδες χώρες, όπου χτυπούν  Ελληνικές καρδιές.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον καλλιτέχνη, για τη πολυετή  προσφορά του  στο πολιτισμό και  ανακοίνωσε ότι, θα έχει στην νέα πινακοθήκη που ετοιμάζεται από τον Δήμο Καβάλας, τη δική του τιμητική θέση, με την τοποθέτηση έργων του.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, χαιρετίζοντας το γεγονός, αναφέρθηκε  στη πολιτιστική συμβολή του Καλλιτέχνη, ευχόμενος να γιορτάσουμε σε 5 χρόνια και τα 70 χρόνια εικαστικής δημιουργίας.

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου και προσωπικός φίλος του καλλιτέχνη,  κ. Μάρκος Δέμπας, αναφερόμενος στον Θέμη Κελέκη, εξήρε το έργο του και τον ευχαρίστησε για τη συνολική προσφορά του.

Ο Θέμης Κελέκης κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλες κι όλους που παραβρέθηκαν στη συγκινητική αυτή στιγμή της ζωής του  κι αφιέρωσε την έκθεση στη Καβάλα μας, όπως είπε, που αγαπά  και την τιμά, 65 χρόνια τώρα  με τα έργα του.

Σ.Σ. Την εκδήλωση χαιρέτησε με επιστολή του ο Βουλευτής Ν.Δ.  Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων  βρισκόταν στην Αθήνα.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button