Οικονομία

Δ. Κωνσταντινίδης: Τι Ισχύει για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος;

Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση σε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σε όλα ανεξαρτήτως τα νοικοκυριά αλλά θα δοθεί και επιδότηση στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος (ΚΟΤ) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τι θα ισχύσει όμως για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου;

Η στήριξη ανέρχεται στα 80 ευρώ την κιλοβατώρα. Άρα η μηναία επιδότηση στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου θα είναι 24 ευρώ το μήνα, ώστε αυτοί να μην δουν καμία αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Για όλους τους υπόλοιπους η αύξηση δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 ευρώ το μήνα.

Επειδή αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τις συνεχείς μεταβολές, το ύψος της εκτίμησης εφόσον χρειαστεί, το ύψος της ενίσχυσης θα αναθεωρηθεί, θα επανεκτιμηθεί μετά το χρονικό διάστημα του 1 με 2 μηνών εφόσον δούμε ότι απαιτείται “.

Έκπτωση στους καταναλωτές του φυσικού αερίου

Eπιπλέον από την ενίσχυση των καταναλωτών που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πέλετ ή ξύλα για την θέρμανση του σπιτιού τους, έρχεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την ΔΕΠΕ εμπορίας ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου να προωθήσουνε μια έκπτωση από την ΔΕΠΑ εμπορίας τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας στα νοικοκυριά. Και επιπλέον δίνεται η δυνατότητα η ΔΕΠΑ εμπορίας να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους ιδιώτες παρόχους να τους διαθέσει φυσικό αέριο με επιπλέον έκπτωση.

Και αυτήν την έκπτωση και οι υπόλοιποι πάροχοι θα την περάσουν απευθείας στα νοικοκυριά και στους καταναλωτές τους.

Τι ισχύει για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρισμού; θα αυξηθεί τελικά το ρεύμα;

Αυτό το διάστημα, όλοι οι πάροχοι έχουν ειδική προσφορά, ειδικά στο κομμάτι της επιδότησης. Όσοι είναι στην εταιρεία NRG, θα λάβουν μεγαλύτερη έκπτωση στον μηνιαίο λογαριασμό τους μαζί με την επιδότηση.

Κωνσταντινίδης Δημήτριος
ParadiseGcode
CEO, ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Εξουσιοδοτημένος υπεύθυνος συνεργάτης ενέργειας NRG – motoroil

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button