ΠαγγαίοΧωρίς κατηγορία

Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου: Υποχρεωτική η σύνδεση με το δίκτυο ακαθάρτων στην παραλία Οφρυνίου

H Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου ενημερώνει τους χρήστες- καταναλωτές της παραλιακής ζώνης Οφρυνίου, ότι τα έργα «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Ορφανού» και «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, έργων προσαγωγής και διάθεσης Δ.Ε. Ορφανού Δήμου Παγγαίου» έχουν ολοκληρωθεί, και η «Κατασκευή φρεατίων σύνδεσης και ελέγχου παροχών αποχέτευσης Δ.Ε. Ορφανού», βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκινάει η φάση των δοκιμών λειτουργίας.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, από το ύψος του Super market Μασούτης έως το κεντρικό πάρκο της παραλίας κοντά στον Ιερό Ναό και ανατολικά έως τα όρια του οικισμού της παραλίας Οφρυνίου, καθώς και όλοι οι παράλληλοι δρόμοι της παραλιακής οδού που περικλείονται σε αυτή την περιοχή, με την προϋπόθεση ότι έχουν κατασκευαστεί τα ιδιωτικά φρεάτια, να συνδέσουν στα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης με δική τους πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι η σύνδεση κάθε ακινήτου, με το δίκτυο ακαθάρτων είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με την παραγ. 2 του άρθρου 2 του Κανονισμού Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου και γίνεται  στη διακλάδωση που έχει κατασκευαστεί από την ΔΕΥΑΑΠ, εκτός της ρυμοτομικής γραμμής του ακινήτου.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν βόθροι στεγανοί ή απορροφητικοί μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και της εξωτερικής διακλάδωσης

Οι κύριοι των ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να διαχωρίζουν το δίκτυο αποχέτευσης των εσωτερικών εγκαταστάσεων των ακινήτων τους και να αποχετεύουν χωριστά τα ακάθαρτα και χωριστά τα όμβρια. Τα βρόχινα νερά απαγορεύονται αυστηρώς να αποχετεύονται στο δίκτυο αποχέτευσης. Σε περίπτωση άρνησης του ιδιοκτήτη να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες για τον διαχωρισμό των βρόχινων νερών, η Δ.Ε.Υ.Α.A.Π. έχει το δικαίωμα να διακόψει την παροχή νερού.

Επισημαίνουμε ότι λόγω της δοκιμαστικής κατάστασης του έργου, υπάρχει περίπτωση κάποιου πιθανού προβλήματος, οπότε τότε, θα ειδοποιηθούν οι ιδιοκτησίες κοντά στο σημείο να διακόψουν την σύνδεσή τους, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και την κατανόηση όλων.

Έργο 20 εκατ. ευρώ

Σε πλήρη λειτουργία ετέθη  ο Βιολογικός Καθαρισμος της παραλίας Οφρυνίου καλύπτοντας τους οικισμούς Οφρυνίου, Κάριανης και παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα) ενώ υπάρχει πρόβλεψη δυναμικότητας για να καλύψει την Παραλία Ορφανίου και την παραλια Κάριανης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το ποσό των 20.000.000€ και περιλαμβάνει:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΚΤΙΡΙΑ

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ.

Τα συγκεκριμένα έργα θα βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τις υποδομές της περιοχής , απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας και την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων .

Το έργο κατασκευάστηκε με ιδιαίτερες συνθήκες σε μια Covid εποχή με πολλές δυστοκίες στον συντονισμό του προσωπικού, την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών .

Από την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 θα μπορούν να συνδεθούν όλες οι οικίες κσι τα καταστήματα που βρίσκονται μεταξύ του κεντρικού οδικού άξονα από Μασούτη-Καρβέλι έως και το ανατολικό τμήμα του σχεδίου πόλεως (TRAMONDO)και ως το τέλος Αυγούστου το υπόλοιπο τμήμα της περιοχής Πελτα.

Μέχρι τέλος του μήνα Αυγούστου θα γίνει η αποκατάσταση την κεντρικών οδικών αξόνων με ασφαλτόστρωση καθώς έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρία.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button