Εργασία

Δρομολόγια του 2019 στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Στο 100% της θερινής περιόδου του 2019, έχουν επανέλθει από τις 15 Ιουλίου τα δρομολόγια του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του, Κώστας Πανταζής.

Αυτό που ώθησε τη διοίκηση του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην προ της πανδημίας κατάσταση όσον αφορά τα δρομολόγια, ήταν η αυξημένη επιβατική κίνηση που καταγράφηκε το τελευταίο δεκαήμερο.

”Ευελπιστούμε να υπάρξει ανταπόκριση και αύξηση της επιβατικής κίνησης το επόμενο διάστημα, καθώς πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι τώρα αρχίζει…”

”Εκτός από την αύξηση της επιβατικής κίνησης, σημαντικό ρόλο στην επιστροφή μας στα δρομολόγια της θερινής περιόδου του 2019, έπαιξε και το γεγονός ότι θέλουμε να δώσουμε από τη μεριά μας στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να ταξιδέψει, να έχει τη δυνατότητα επιλογής πολλών δρομολογίων και να μην περιορίζεται σε λίγα. Ευελπιστούμε να υπάρξει ανταπόκριση και αύξηση της επιβατικής κίνησης το επόμενο διάστημα, καθώς πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι τώρα αρχίζει”, ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Στο 50% οι πληρότητες στα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πλέον έχει επιστρέψει και το βραδινό δρομολόγιο για την Αθήνα, ενώ και τα δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη εκτελούνται όπως την περίοδο προ της πανδημίας.

Όσον αφορά τις πληρότητες στα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Πανταζής σημείωσε ότι για το δρομολόγιο από και προς την πρωτεύουσα οι πληρότητες κυμαίνονται στο 50%. Αντίστοιχο είναι το ποσοστό και στα δρομολόγια από και προς τη συμπρωτεύουσα. Να σημειωθεί ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα στα λεωφορεία ανέρχεται, στην παρούσα φάση, στο 85%.

Αυξημένη η κίνησης στις γραμμές για Αμμόλοφους, Νέα Πέραμο, Νέα Ηρακλείτσα και Κεραμωτή

Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια, αυξημένη είναι η κίνηση σε αυτό των Αμμόλοφων, ειδικά συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, κυρίως Παρασκευή με Κυριακή, ενώ αυξημένες είναι οι πληρότητες και στις γραμμές Καβάλας – Παληού – Νέας Ηρακλείτσας και Νέας Περάμου, καθώς και σε αυτήν προς Κεραμωτή.

Σε όλα τα προαναφερθέντα δρομολόγια οι πληρότητες ανέρχονται στο 70% κατά μέσο όρο, όπως τόνισε ο κ. Πανταζής.

Παρά πάντως την καλύτερη εικόνα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υπογράμμισε ότι η ζημιά που υπέστη ο οργανισμός από την πανδημία, δεν είναι καθόλου εύκολο να διορθωθεί.

”Ίσως να μας πάρει ακόμη και δυο χρόνια για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν πριν το χτύπημα της πανδημίας…”

”Η οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί δεν μπορεί να ”βγει” ούτε μέσα σε έναν μήνα, ούτε με μια θερινή περίοδο. Ίσως να μας πάρει ακόμη και δυο χρόνια για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν πριν το χτύπημα της πανδημίας. Έχουμε ενάμιση χρόνο άνοιξε – κλείσε, περιορισμούς κλπ. Είναι δύσκολο να επανέλθουμε πλήρως. Εκτός από τη βοήθεια που λάβαμε από το κράτος για τον περσινό Ιούλιο – Αύγουστο, δεν έχουμε πάρει κάτι άλλο. Ήταν ελάχιστη η βοήθεια και περιμένουμε να λάβουμε κάτι ακόμη το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε να υπάρχει σχετική κυβερνητική απόφαση που να μας περιλαμβάνει”, ανέφερε σχετικά ο κ. Πανταζής.

”Είμαστε και ανήσυχοι και φοβόμαστε για το μέλλον. Μας τρομάζει η ιδέα και μόνο ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα”

Αναφορικά με το τι περιμένει το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. για το επόμενο διάστημα της θερινής περιόδου, αλλά και αν ”βλέπει” νέα πισωγυρίσματα, εξαιτίας της εξέλιξης που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα η πανδημία, ο Κώστας Πανταζής απάντησε: ”Δεν παύουμε να ελπίζουμε. Για εμάς τώρα ξεκινά το καλοκαίρι. Νομίζω ότι η επιβατική κίνηση θα είναι αυξημένη το επόμενο διάστημα. Φυσικά όμως και είμαστε ανήσυχοι και φοβόμαστε για το μέλλον και την εξέλιξη της πανδημίας. Μας τρομάζει η ιδέα και μόνο ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα”.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων μέσα στα λεωφορεία, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. απάντησε: ”Τα μέτρα τηρούνται πιστά από όλους. Τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τους επιβάτες. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα”.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button