Εργασία

Δούλεψε καλά η εστίαση κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η κίνηση που καταγράφηκε στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης, ο καλός καιρός, αλλά και η παρουσία επισκεπτών στην πόλη μας, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα συνετέλεσαν σημαντικά στην αύξηση του τζίρου των τοπικών καταστημάτων εστίασης.

«Σε γενικές γραμμές κινήθηκε καλά η εστίαση το διάστημα των εορτών και υπάρχει ικανοποίηση στον κλάδο μας…»

«Παραδοσιακά η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι καλή για τον κλάδο της εστίασης, όπως και για το λιανικό εμπόριο. Οι συμπολίτες μας βγαίνουν αυτές τις ημέρες από το σπίτι, αλλάζει η διάθεση, αλλάζει η ψυχολογία. Υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για διασκέδαση, γίνονται πράγματα από πλευράς καταστημάτων, με κάποια event που έχουν ως αποτέλεσμα να ωθήσουν τον καταναλωτή να βγει από το σπίτι. Είχαμε σύμμαχο και τον καιρό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όλες τις καλές ημέρες, δηλαδή προπαραμονές και παραμονές, μόνο χειμωνιάτικος δεν ήταν ο καιρός. Σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα ήρθε να δώσει ένα συν και η τουριστική κίνηση που ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική αυτό το διάστημα των εορτών. Είδαμε πάρα πολλούς Βαλκάνιους να επισκέπτονται την πόλη μας, κάποιους άλλους που διανυκτέρευσαν στην πόλη μας γιατί τύχαινε να πηγαίνουν στη γειτονική Δράμα για την «Ονειρούπολη». Σε γενικές γραμμές κινήθηκε καλά η εστίαση το διάστημα των εορτών και υπάρχει ικανοποίηση στον κλάδο μας», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Βαφείδης.

«Συμπιέζεται πάρα πολύ αυτό το καλό χρονικό διάστημα για την εστίαση – Ο κόσμος πλέον δεν έχει την οικονομική άνεση που είχε στο παρελθόν…»

«Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια συμπιέζεται πάρα πολύ αυτό το καλό χρονικό διάστημα. Περιορίζονται έτσι στις δυο τρεις ημέρες πριν και μετά τα ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ τα παλαιότερα χρόνια η κίνηση ήταν ακόμη πιο ικανοποιητική. Ξεκινούσε πολύ πριν από τις γιορτές, στις αρχές Δεκεμβρίου. Όμως τα χρόνια αλλάζουν, όπως και οι συνήθειες. Ο κόσμος πλέον δεν έχει την οικονομική άνεση που είχε στο παρελθόν, οπότε και αυτό έχει αντίκτυπο στο δικό μας το αντικείμενο. Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά οι συνάδελφοι είναι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Από εδώ και πέρα η εποχή θα είναι δύσκολη. Έτσι συνηθίζεται μετά τις γιορτές…»

Τέλος, ερωτηθείς για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα για την εστίαση το επόμενο διάστημα, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Από εδώ και πέρα η εποχή θα είναι δύσκολη. Έτσι συνηθίζεται μετά τις γιορτές. Εμείς καλομαθαίνουμε από αυτή την κίνηση και τώρα θα μας κακοφανεί. Ο κόσμος θα περιοριστεί, θα πέσουν λίγο οι ρυθμοί. Χρειάζεται υπομονή, προσοχή στη διαχείριση στα έξοδα των καταστημάτων μας, μέχρι να έρθει η περίοδος που η κίνηση θα βελτιωθεί για εμάς. Αυτό θα γίνει με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, όταν θα γίνουν πιο φιλόξενοι οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων μας, θα αρχίσουν δηλαδή να μας επισκέπτονται τουρίστες. Θεωρώ κοντά στο Πάσχα, μέσα με τέλη Απριλίου θα δούμε πλέον την κατάσταση να βελτιώνεται και πάλι για τον κλάδο μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button