Εργασία

Δικαιώθηκε ο γιατρός που είχε κατηγορηθεί ότι δεν διέθετε πτυχίο Ιατρικής

Δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο γιατρός του Νοσοκομείου της Καβάλας, ο οποίος το 2018 είχε κατηγορηθεί ότι δεν διέθετε πτυχίο Ιατρικής.

Ο γιατρός είχε τοποθετηθεί στη θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας τον Φεβρουάριο του 2001 και από τότε εργαζόταν ανελλιπώς στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Εξαιτίας του σάλου που δημιουργήθηκε ο διορισμός του ανακλήθηκε από το υπουργείο Υγείας (υπουργός Παύλος Πολάκης).

Ωστόσο μετά από 4 χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τελεσίδικη απόφασή του τον αθώωσε. Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία, ο γιατρός είχε πάρει κανονικά το πτυχίο του από ιταλικό πανεπιστήμιο, καθώς και άδεια εργασίας από το Ιταλικό υπουργείο Υγείας. Η απόφαση βγήκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της απροθυμίας των ιταλικών πανεπιστημίων να δώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που ζητούσε ο γιατρός. Χρειάστηκε μακρύς αγώνας προκειμένου τα ιταλικά πανεπιστήμια να ανοίξουν τα αρχεία τους προ 35 χρόνων, για να αποδειχτεί ότι ο γιατρός είχε ολοκληρώσει κανονικά τις σπουδές του και πήρε το πτυχίο ιατρικής.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button