Οικονομία

Διερευνητική ήταν η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Διερευνητική ήταν για την τοπική αγορά η πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι διερευνητική και με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ευελπιστούμε ότι περισσότεροι καταναλωτές θα βρεθούν στα τοπικά καταστήματα για να ψωνίσουν αυτά τα προϊόντα που έχουν ανάγκη», ανέφερε σχετικά ο κ. Κελγιώργης.

«Πιστεύω ότι γενικότερα η εκπτωτική περίοδος θα πάει καλά, όπως πήγε και η εορταστική περίοδος που προηγήθηκε…»

 «Από το ενδιαφέρον του κόσμου μπορούμε να πούμε ότι η κίνηση τις πρώτες ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων στην Καβάλα ήταν μερικώς ικανοποιητική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε δυο μέρες με έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία απέτρεψαν τους καταναλωτές από το να βγουν τελείως στην αγορά, ούτε καν για καφέ. Πιστεύω ότι γενικότερα η εκπτωτική περίοδος θα πάει καλά, όπως πήγε και η εορταστική περίοδος που προηγήθηκε», σημείωσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε προϊόντα σε όλα τα καταστήματα της πόλης, αλλά και ότι υπάρχουν πραγματικά καλές τιμές.

Ανοιχτά τα καταστήματα της Καβάλας την Κυριακή (15/1) – «Μπορεί να υπάρχει κάποια σχετική κίνηση, δίχως όμως να πιστεύουμε στη συγκεκριμένη Κυριακή, για να είμαστε ξεκάθαροι…»

 Να σημειωθεί ότι την Κυριακή (15/1) τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας θα είναι ανοιχτά για το καταναλωτικό κοινό. Για το θέμα ο κ. Κελγιώργης δήλωσε: «Να επαναλάβω την πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σχετικά με το άνοιγμα τις Κυριακές. Οι παραγωγικές Κυριακές μέσα στη χρονιά είναι τρεις. Η Κυριακή προ των Χριστουγέννων, η Κυριακή προ της Πρωτοχρονιάς και η Κυριακή των Βαΐων. Όλες οι άλλες Κυριακές, ιδιαίτερα για τις μικρές πόλεις, δεν προσθέτουν καμιά υπεραξία στα ταμεία των επιχειρήσεων. Ωστόσο θα ανοίξουν οι περισσότεροι συνάδελφοι πιστεύω, γιατί αυτή είναι η Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου κι όχι των ενδιάμεσων εκπτώσεων που καταργήθηκαν. Οπότε νομίζουμε ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σχετική κίνηση, δίχως όμως να πιστεύουμε στη συγκεκριμένη Κυριακή, για να είμαστε ξεκάθαροι και να το πούμε ξανά και ξανά. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε το άνοιγμα των Κυριακών να επικεντρωθεί σε αυτές τις τρεις και σε καμιά άλλη».

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button