Καβάλα

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «30 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας»

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μυτιληναίου

Την παρουσίαση του Διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «30 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (1992-2022)», έκαναν σε συνέντευξη τύπου στη Δημοτική Αγορά της πόλης οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Συμμετέχοντες: Μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, Έλληνες και αλλοδαποί, προσκομίζοντας στην γραμματεία υποδοχής, 1-5 επώνυμες φωτογραφίες.

Διάρκεια: 3 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αναδεικνύουν το αστικό τοπίο σε συνδυασμό με τον δρόμο, τους ανθρώπους και την ιστορικότητα της Δημοτικής αγοράς.

Επιλογή φωτογραφίας: Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένους φωτογράφους, θα εξετάσει τις φωτογραφίες ανώνυμα με σκοπό να επιλέξει αμερόληπτα.

“Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να γίνει θεσμός”, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Ο Πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής κος Γιώργος Μυτιληνιός, επισημαίνει την ιστορικότητα του συνόλου του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου… Από κακόφημη γειτονιά μετατράπηκε στη Δημοτική αγορά, αποτελώντας τοπόσημο της πόλης της Καβάλας.

Επίσης θεωρεί ότι ο χώρος αυτός έχει πολλά να δώσει καθώς συνδυάζει όλους τους τομείς. Προτείνει μάλιστα στους συμμετέχοντες να γυρίσουν σε όλους τους χώρους του κτηρίου, στον δρόμο και ακόμη και στα στενά μέχρι την απόσταση του 1,5 χιλ. ώστε να αποτυπωθούν σε βάθος τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής και οι άνθρωποι.

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση παρευρέθηκαν η κα Κονόρτου, ο κος Αλέξης Βρεττός, Διευθυντής της Δημοτικής Αγοράς, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κος Παναγιώτης Αγγελίδης και ο κος Μάρκος Δέμπας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Θα δοθεί συμβολικό βραβείο στην νικητήρια φωτογραφία.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button