Καβάλα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου του Παληού

Σε ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας στην περιοχή του Παληού προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, το οποίο έτυχε και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε μια περιοχή που, τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει τεράστια τουριστική ανάπτυξη, το Ρυμοτομικό Σχέδιο του 1982 επέτρεπε τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία κλπ) μέσα σε πολύ μικρούς χώρους, μέχρι 50 τ.μ., σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, σχεδόν σε όλη την έκταση του οικισμού, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη της περιοχής.

Όμως, αν και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του 2013 δεν περιλαμβάνει τον περιορισμό του ορίου των 50 τ.μ., κι αν και ρητώς αναφέρεται ότι, ως μεταγενέστερο, υπερτερεί σε ισχύ, δεν είχε αποφασιστεί η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Το γεγονός αυτό ήταν αιτία προβλημάτων τόσο για τους υπάρχοντες καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανανεώσουν τις άδειές τους ή να μεταβιβάσουν την επιχείρησή τους, όσο και για τη γενικότερη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ο Δήμος Καβάλας, λοιπόν, αποφάσισε να προβεί στην ταύτιση των προβλέψεων του Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής του Παληού με αυτές του πολύ μεταγενέστερου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), ώστε να απαλειφθεί ένα μείζον πρόβλημα, που λειτουργούσε ως τροχοπέδη για όλη την περιοχή.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button