Καβάλα

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεν θα πάνε χαμένες

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. γιατί μετά από αίτημα της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα συνέστησε μια επιτροπή και ασχολήθηκε με την έκταση στην οποία πρότεινε η Κοινότητά μας να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο που μέχρι σήμερα ήταν ανεκμετάλλευτη».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά: «ήταν περίπου καλοκαίρι του 2021 και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. να μας καταθέσει μια πρόταση 40 σελίδων αξιοποίησης αυτής της έκτασης».

«Οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. θεωρούμε ότι δεν θα πάνε χαμένες. Οι φορείς θα τις εξετάσουν και σιγά σιγά θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο προς όφελος όλων μας και του περιβάλλοντος…»

«Δεν μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε δημόσια το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α,Μ. γιατί αφιλοκερδώς αρκετά άτομα ασχολήθηκαν με το αίτημα του Αμυγδαλεώνα. Το μητροπολιτικό πάρκο είναι στο όρος Φουντουκλή κατεβαίνοντας από Αμυγδαλεώνα δεξιά, όλη εκείνη η βουνοπλαγιά. Είναι χιλιάδες στρέμματα, είναι προσβάσιμο υπάρχει χωματόδρομος αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούμε με παρεμβάσεις ο δρόμος και να μεγαλώσει και να γίνει προσβάσιμος σε όλα τα αυτοκίνητα. Μιλάμε για 6.500 στρέμματα, ήταν ιδιοκτησία της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και από τη στιγμή που ενταχθήκαμε στον Δήμο Καβάλας, ανήκει σε αυτόν. Είναι τεράστια η έκταση με φανταστική θέα από εκεί. Βλέπουμε τα Τενάγη των Φιλίππων, το Παγγαίο όρος, βλέπουμε μέχρι και τη Νέα Καρβάλη. Πιστεύω ότι έχει ανάγκη ο κόσμος να ξεφύγει από τα προβλήματα και να βρεθεί σε έναν τέτοιο χώρο. Οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. θεωρούμε ότι δεν θα πάνε χαμένες. Οι φορείς θα τις εξετάσουν και σιγά σιγά θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο προς όφελος όλων μας και του περιβάλλοντος», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Πουρσαϊτίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button